32- My Funny Valentine

Έφτασε η ημέρα των ερωτευμένων και νομίζω πως όλοι οφείλουμε ένα κουτί σοκολατάκια στον Γιώργο Πα­παν­δρέου, όπως και ένα τρια­ντά­φυλ­λο στον Πάγκαλο! Τι; Νο­μί­ζε­τε πως είναι τυχαία η φράση “όποιος αγαπάει παιδεύει”; Και με όλα αυτά που ακούμε, πρέπει σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε για γάμο, ασχέτως εάν μας έχουν μαγαρίσει προτού το στεφάνι…

Rock-a Parmezana
σερβίρει ο
Στέφανος Στεφανόπουλος

Miles Davis Quartet:
“My Funny Valentine ”

Πάντως, σίγουρα δε θα κάτσω να εξηγήσω γιατί η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι απλώς μια ωραιότατη πρόφαση για να πουλήσουν οι μαγαζάτορες σοκολατάκια, λουλούδια, κάρτες, αρκουδάκια, μπαλόνια και ε­σώ­ρου­χα. Άλλωστε ο καθείς έχει τη δική του άποψη και νοοτροπία και δεν πρόκειται να κάνω κου­μά­ντο στο πορτοφόλι κανενός (εκτός και εάν μου το ζητήσει, φυσικά).

Τον τελευταίο καιρό όμως, θέλετε δε θέλετε, έχει εκλείψει ο “έ­ρω­τας”! Οι υπάλληλοι του ι­διω­τι­κού τομέα αρνούνται πει­σμα­τι­κά να αγαπήσουν αυτούς του δημόσιου, ενώ σύσσωμοι οι κάτοικοι των Αθηνών φασκελώνουν μια τη βουλή, μια τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Και πώς να ζητήσεις από τους συνταξιούχους να αισθανθούν κάτι για τους φαρμακοποιούς, όταν περιμένουν επί ώρες για να εξυπηρετηθούν; Υπάρχει περίπτωση οι δεξιοί να α­γκα­λιά­σουν τους μετανάστες, ή οι αριστεροί τους καναλάρχες; Love is not in the air, φίλοι μου, κακά τα ψέματα! Να το πάμε και ένα βήμα παραπέρα; Κανείς δεν αγαπάει πλέον την Ελλαδίτσα και πολλές χώρες θα χαιρόντουσαν να μας έβλεπαν εκτός Ευρωζώνης και κατ’ επέκταση και εκτός Ευρώπης!

rocka32

Δεν είναι αστείο λοιπόν το όλο σκηνικό; Βρι­σκό­μα­στε σε μια κα­τά­στα­ση όπου όλοι βρι­ζό­μα­στε μεταξύ μας και τρω­γό­μα­στε, έχοντας πάντα ως βάση τα χρή­μα­τα. Και μέσα λοι­πόν από αυτόν τον πα­ρά­λο­γο τρόπο ζωής και αντι­με­τώ­πι­σης της κα­θη­με­ρι­νό­τη­τας, κα­λού­μα­στε να ε­πι­λέ­ξου­με κάποιον άν­θρω­πο και να δη­λώ­σου­με (ε­να­πο­θέ­το­ντας κά­ποια ευρώ φυσικά) τον έρωτά μας στο πρόσωπό του. Και για μια στιγμή, τα ξεχνάμε όλα! Η σοκολάτα έχει άλλη, πιο ωραία, γεύση, τα λουλούδια μυρίζουν καλύτερα, οι κάρτες αποκτούν άλλη βαρύτητα, τα αρκουδάκια με­του­σιώ­νο­νται σε κάτι το πρωτότυπο και τα εσώρουχα φαντάζουν πιο sexy από ποτέ! Όλο αυτό για μερικούς αποτελεί λοιπόν μια διέξοδο και παρόλο που εξακολουθώ να μην ενστερνίζομαι την έννοια αυτού του φαύλου ερωτικού κύκλου, που διαρκεί ένα 24ωρο, μπορώ να καταλάβω γιατί έχει θέση σε μια προβληματική κοινωνία που χαρακτηρίζεται από την γκρίνια και τον αλ­λη­λο­σπα­ραγ­μό.

Μιας όμως και μιλάμε για “Αγάπη”, “Έρωτα” και τα συναφή, πάμε μια βόλτα και στον καλλιτεχνικό χώρο… Είναι γεγονός πλέον κυρίες και κύριοι! Ο Νίκος Καρβέλας και η Άννα Βίσση συνεργάζονται για μια ακόμη φορά και το αποτέλεσμα ακούει στο όνομα “Αγάπη Είναι Εσύ”. Στο συγκεκριμένο τραγούδι έχουμε την τιμή να απολαύσουμε τους εξής στίχους:

rocka31


αγάπη είναι ο ι­δρώ­τας στο μπλου­ζά­κι σου (πιφ!)
τα σβησμένα τα τσι­γά­ρα στο τασάκι σου (υπάρχει νόμος πλέον κύριοι!)
η σκόνη στα πα­πού­τσια που φο­ράς (…το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί)
τα κομμένα νύχια που πετάς (καμία α­να­φο­ρά μέχρι στι­γμής στις βρω­μί­τσες α­νά­με­σα στα δά­χτυ­λα… ύ­πο­πτο…)
η λάμψη των ματιών σου (γυαλίζει το μάτι σου, ή μου φαίνεται;)
το σουσάμι απ’ το κουλούρι στις σχι­σμού­λες των δο­ντιών σου (μην ξεχάσουμε τις “μυ­ξού­λες” στις “τρι­χί­τσες” της “μυ­τού­λας” σου και το “κεράκι” στις “ακρούλες” των αυτιών σου… εντελώς sexy!)
αγάπη είναι εσύ εσύ εσύ εσύ εσύ εσύ”  (προσοχή, ουδεμία σχέση με το Ε.Σ.Υ.)

Ευτυχώς που υπάρχουν στη σήμερον ημέρα αγωνιστές του ήθους και της κουλτούρας και μας προσφέρουν απλόχερα την καλλιτεχνική τους (παρα)φύση. Κύριε Νίκο, κυρία Άννα, σας ευχαριστώ! Πάω ευθύς αμέσως να κόψω τα “νυχάκια” μου και να τα δώσω στην “καλή” μου, για να αγαπηθούμε ξανά και ξανά!

Δημοσιεύθηκε στις 14/02/11

ΥΓ Soundtrack ημέρας:
“Κάνω έρωτά μαζί σου (με τηλεπάθεια)”- Λευτέρης Πανταζής (αφιερωμένο στους απεργούς των ΜΜΜ)
“Έλα να αγαπηθούμε darling”- Στάθης Ψάλτης (αφιερωμένο στον George Παπανδρέου)
S.A.G.A.P.O.”- Μιχάλης Ρακιντζής (αφιερωμένο στην Τρόικα)
“Έρωτά μου αγιάτρευτε”- Πίτσα Παπαδοπούλου (αφιερωμένο στους απεργούς φαρμακοποιούς)
“Ρομαντικά”- Γιώργος Μπούρας (αφιερωμένο σε όλους όσους βρήκαν δουλειά πρόσφατα… λέμε τώρα…)

rocka32

Η παρούσα στήλη έχει ως στόχο την ψυχαγωγική ενημέρωση των αναγνωστών σε ότι αφορά τα κοινά, υπό ένα προσωπικό πρίσμα το οποίο δε συνάδει απαραίτητα με το σύνολο των συνεργατών του ROCKWAY.GR. Σε περίπτωση που κάποιος θίγεται από το εκάστοτε περιεχόμενο, παρακαλώ όπως προσπεράσει ή εκδηλώσει την ένστασή του με κόσμιο τρόπο μέσω του

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.