DEMON: “Cemetery Junction”

Παρόλο που περίμενα κάτι πιο χλιαρό κι αδιάφορο από τους, βετεράνους και κλασικούς πλέον, βρετανούς Demon, εκείνοι έρχονται με φουλ τις μηχανές για να μας παραδώσουν σε λίγες ημέρες έναν ακόμα όμορφο δίσκο (13ος κατά σειρά) που ακούει στο όνομα “Cemetery Junction”.

Οι Demon είναι γνωστοί για την θητεία τους στη N.W.O.B.H.M. χρυσή εποχή, πλέον όμως στο τιμόνι της μπάντας παραμένει μόνο ο Dave Hill, η original φωνή δηλαδή, από την οποία έχουν ακουστεί ύμνοι όπως τα “Night of the Demon”, “One Helluva Night”, “Don’t Brake the Circle” και “Fever in the City”.

Με το line-up του 2012 (“Unbroken”) πλέον, οι Demon επιστρέφουν στη δισκογραφία με το “Cemetery Junction” που με 2-3 αυτιές δεν το βαρέθηκα καθόλου. Έχει αυτήν την ώριμη και καλογυαλισμένη βρετανική παραγωγή και συνθετικά μπορεί να μην μοιάζει καθόλου με τις αλλοτινές εποχές του παρελθόντος αλλά έχει έναν ανανεωμένο και φρέσκο hard rock αέρα που συμβαδίζει με την ηλικία του συγκροτήματος.

Οι συνθέσεις είναι γουστόζικες και δεν τις βαριέσαι καθόλου, οι Paul Hume και David Cotterill στις κιθάρες δίνουν έναν δροσερό αέρα με τις μελωδίες τους, ο μπασίστας Ray Walmsley και ο τυμπανιστής Neil Ogden κάνουν το παιχνίδι του βιρτουόζου, αλλά την παράσταση κλέβουν τα μαγευτικά πλήκτρα του Karl Waye που δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα στο background.

Όσο για την φωνή του Dave Hill… ο αειθαλής και original frontman των Demon στέκεται πολύ καλά στα πόδια του με αποτέλεσμα το σύνολο της εν λόγω κυκλοφορίας να είναι ευχάριστο, αεράτο κι άκρως μελωδικό.

Είναι ένας δίσκος με ποικιλία συνθέσεων, δυνατά κομμάτια, άλλα μελωδικά κι άλλα ερωτιάρικα… ώριμη δουλειά όπως το παλιό καλό κρασί.

426

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.