MEDEN AGAN

Όταν πριν αρκετούς μήνες είχα ακούσει το EP που είχαν κυκλοφορήσει οι συμπατριώτες μας Meden Agan, είχα γράψει πως “πρόκειται για μια από τις πιο ολοκληρωμένες, σοβαρές και αξιέπαινες δουλειές που έχω συναντήσει από συγκρότημα εδώ και χρόνια”, ελπίζοντας πως θα υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια. Κοντός ψαλμός αλληλούια λοιπόν, καθώς σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει και το, όπως αποδεικνύεται, δεύτερο full length της μπάντας. Λίγες μέρες λοιπόν πριν μοιραστούν τη σκηνή με τους Elysion, το Rockway συνομιλεί για λίγο με την Ηλιάνα (φωνητικά) και αδημονεί να ακούσει live τα νέα τους κομμάτια.

Γεια σου Ηλιάνα! Δώσε ένα mini βιογραφικό των Meden Agan, για όσους δε σας ξέρουν.
Οι MEDEN AGAN αποτελούνται από τον κιθαρίστα και ιδρυτή Δημήτρη, τον Τόλη στα πλήκτρα, τον Άρη στο μπάσο και εμένα στα φωνητικά.
Έχουμε περίεργη ιστορία διότι η μπάντα ξεκίνησε το 2005 στο Παρίσι από τον Δημήτρη. Έχει ιστορικό από ένα demo, λεγόμενο “Crystal Sphere” και ένα δίσκο με τίτλο “Illusions”.
Μετά από έναν χρόνο η μπάντα κάνει νέα αρχή στην Ελλάδα με το σημερινό line up και κυκλοφορεί ένα EP 5 κομματιών το 2010 που κινείται σε ύφος symphonic metal με οπερατικά φωνητικά και σε λίγο καιρό θα έχουμε και το δεύτερο album με τίτλο “Erevos Aenaon”. Στη Γαλλία πάντως η μπάντα είχε κάνει σημαντικά supports, με SKYCLAD, ETHS, PAIN OF SALVATION και ΑFTER ALL!

Πότε δηλαδή να περιμένουμε το “Erevos Aenaon”;
Εκτός απροόπτου, το καινούργιο μας album θα κυκλοφορήσει σε ένα δίμηνο από τώρα.

Το EP σας έχει πάρει τόσο από το Rockway.gr, όσο και από τον υπόλοιπο μουσικό τύπο, πάρα πολύ καλές κριτικές. Έτσι λοιπόν που έχει ανέβει ο πήχης, πόσο βάρος έχει επέλθει στη διαδικασία ηχογράφησης του full length album;
Ναι, η αλήθεια είναι πως έχουμε πάρει αρκετά καλές κριτικές και ευχαριστούμε πάρα πολύ το Rockway για την δική του! Σίγουρα η παραγωγή είναι πιο προσεγμένη και πιο ποιοτική.

medenagan_lowres_0001b

Παρά το ότι είστε νέα μπάντα στο χώρο, δεν εμφανίζεστε ιδιαίτερα συχνά live, σε αντίθεση με αυτό που καλώς ή κακώς, είθισται στην Ελλάδα. Πως κι έτσι;
Αυτό συμβαίνει διότι είμαστε της άποψης λίγα και καλά παρά πολλά και μέτρια, θέλουμε να είμαστε πάντα έτοιμοι με διαφορετικά playlist!

Στις 18 του μήνα παίζετε live μαζί με τους Elysion και τους Dreambleed, στον An Club. Θα υπάρχει κάποια έκπληξη στο setlist σας; Κάποια νέα διασκευή, ή ένα καινούριο τραγούδι ίσως;
Όπως είπα και πριν μας αρέσουν οι αλλαγές, οπότε έχουμε συνέχεια διαφορετικές διασκευές, εκτός βέβαια από το αγαπημένο μας “Phantom of the Opera”! Πάντως σε αυτό το live θα ακουστούν όλα τα κομμάτια του album μας!

Στείλε ένα μήνυμα σε όσους μας διαβάζουν και το σκέφτονται ακόμα για το εάν θα έρθουν στο live…
Νομίζω πως Elysion και Meden Agan στην ίδια σκηνή είναι ένα πακέτο ιδανικό για όσους λατρεύουν female fronted bands, και γενικά καλή μουσική!

medenagan_lowres_0001b




1116

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1401 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.