DEPARTE: “Failure, Subside”

Ακόμη μια κυκλοφορία προγραμματισμένη για το μήνα Οκτώβριο μέσω της Season Of Mist, που πυροβολεί ό,τι κινείται.

Μετά από το πολύ καλό black metal ντεμπούτο των Sons Of Balaur και το (προσωπικά) αδιάφορο νέο-metal των Anciients, σειρά έχει το (για την εταιρία τουλάχιστον) post black των Départe. Ας τα πάρουμε λίγο από τη αρχή…

Οι Αυστραλοί Départe, δημιουργήθηκαν στο Hobart της Tasmania το 2011 και αρχικώς έχοντας το όνομα Ørannis ακολούθησαν παραδοσιακούς black metal ήχους. Στη συνέχεια, και με την προσθήκη δεύτερου κιθαρίστα, θέλησαν να την ψάξουν λίγο περισσότερο. Άλλαξαν λοιπόν όνομα, εμπλούτισαν τον ήχο τους και το Νοέμβριο του 2014 κυκλοφόρησαν το demo τους ”MMXIV”.  Αργότερα τους τσίμπησε και η Season Of Mist, με αποτέλεσμα να φτάνουν 2 χρόνια μετά στο ντεμπούτο τους με τον λιτό αλλά τόσο περιεκτικό τίτλο “Failure, Subside”.

Λοιπόν, για να το πούμε απλά, αυτό δεν είναι post black. Ok, έχει ψήγματα, έχει κιθαριστικές στιγμές όπως και κάποιες ατμόσφαιρες αλλά έχει πολύ περισσότερη αρρώστια και κρυμμένη αλητεία ο ήχος. Θα το χαρακτήριζα drone που φτάνει από τους Locrian μέχρι τους Sunn O))). Τα φωνητικά παίζουν από death metal growls, black metal screams έως καθαρά, ένα ακόμα στοιχείο που κάνει τους Départe να ακροβατούν μεταξύ πολλών διαφορετικών ειδών. Τα τραγούδια έχουν μεγάλες διάρκειες (κάποια ξεπερνούν και τα 10’) και δίνουν ένα πνιγηρό συναίσθημα καταστροφής.

Γενικά οι Départe το έχουν πολύ καλά με την μετάδοση της ψυχικής τους κατάστασης και μπορούν εύκολα, αν σε βρουν συναισθηματικά χαλαρό, να σου καταστρέψουν τη μέρα. Δοκιμάστε με δική σας ευθύνη.

521