KATANGA: “Moonchild”

Για απροσδιορίστους λόγους, σε πάρα πολλούς μεταλάδες δεν αρέσει το gothic/rock/metal ή τέλος πάντων οτιδήποτε Gothic αισθητικής. Εγώ μπάντες σαν τους Katanga είναι που αναζητώ και θαυμάζω, αφού και μέσα από τις σκοτεινές Lovecraftικές μελωδίες τους, βρίσκω πολλές metal επιρροές και δε καταλαβαίνω ποιος ο λόγος για την προκατάληψη αυτή!

Οι Katanga είναι ένα συγκρότημα αποκάλυψη για τους λάτρες του είδους, αφού οι Γερμανοί είναι πραγματικά ένα goth n’ roll σχήμα, χωρίς όμως να αντιγράφουν κανένα, έχοντας το δικό τους ήχο! Αν και υπάρχουν από το 1998, αυτή είναι μόλις η δεύτερο δουλειά τους ονόματι Moonchild με 73 λεπτά μουσικής, χωρισμένη σε 18 (!) κομμάτια, με εξαίρεση τα “Batflight”, “From Dusk Till Dawn” (χεχεχε, τυχαίο;!) και “Death of the Fun Generation”, τα οποία είναι επανεκτελέσεις παλαιότερων συνθέσεών τους!

Οι Katanga, οι οποίοι μάλλον έχουν δανειστεί το όνομα τους από το “State of Katanga”, προτεκτοράτο του Βελγίου στο νότιο Κονγκό, έχουν το πλεονέκτημα να χρησιμοποιούν δυο “φωνές”, του Mario και της Doreen και πιστέψτε με είναι δυνατό δίδυμο, χαρίζοντας ατμόσφαιρα και δύναμη ισόποσα όπου χρειάζεται! Επίσης υπάρχει και η συμμετοχή του Sven Friedrich (Dreadful Shadows, Zeraphine, Solar Fake) στα guest vocals, και του Ron Thiele (back vocals στους Dreadful), που συντέλεσε στη παραγωγή! Κομματάρες όπως το Mein Traum, Mondscheinfart ή το ομώνυμο του δίσκου Moonchild, έκαναν το repeat να πάρει φωτιά! Κάποτε ένας γνωστός μου είχε πει πως αυτά που διάβαζα, υπήρχαν και σε μουσική… Οπότε αν σας αρέσει νύχτες με πανσέληνο να ντύνεστε στα μαύρα ώστε να μοιάζετε με το γνωστό κόμη και το τριώδιο είναι ακόμη ημερολογιακά μακριά, “ντύστε” απαραίτητα το χώρο που βρίσκεστε με το Moonchild, ένα τέλειο soundtrack για τη περίπτωση!

388