SEPTEMBER CODE – 4BITTEN – GROOVE THERAPIST live στο Ilion Plus

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21 Οκτωβρίου 2016
SEPTEMBER CODE – 4BITTEN – GROOVE THERAPIST

Το έντυπο Legacy ντύθηκε στα γαλανόλευκα και σας προσκαλεί σε μια βραδιά σκληρού ροκ με τις ταλαντούχες Ελληνικές μπάντες  September Code, 4Bitten και Groove Therapist.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο ILION PLUS (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17) ο οποίος είναι φημισμένος για την κρυστάλλινη ακουστική!

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους!

SEPTEMBER CODE
Το 2002 η ιδιαίτερη μουσική έλξη έμπειρων μουσικών έμελλε να μπλεχτεί αρμονικά σε ηχοχρώματα τα οποία σχημάτισαν μελωδικές γραμμές, οι οποίες με τη σειρά τους δημιούργησαν πρωτότυπες συνθέσεις. Η δημιουργία των SEPTEMBER CODE είχε ήδη λάβει χώρα… Έκτοτε, αυτοσκοπός της μπάντας ορίστηκε να μοιραστεί με όλους την ηχητική αυτή εμπειρία με κάθε τρόπο.

Επιγραμματικά…
– Παρθενικό album το 2006 με τίτλο “2 Smiles Ago”
– Δεκάδες ζωντανές εμφανίσεις
– Κριτικές και συνεντεύξεις από Ελληνικό και Ξένο τύπο
– Το 2012 κυκλοφορεί η πλέον ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “Remembering Mirrors” με
– διεθνούς φήμης συνεργασίες όπως ο Ted Jensen (Madonna, Nickelback, κ.α.) από τα Sterling Sound Studios – NY – USA, Αθ. Αλατάς (2 φορές κάτοχος βραβείου Grammy), Mark Adrian (ARTemis Studios) και άλλων μουσικών. – Επίσημη διανομή online μέσω της Warner Music.
– Υψηλής ποιότητας συσκευασία Digipack CD από την εταιρεία EIKONAXOS αλλά επίσης – κυκλοφορεί έκδοση BOX SET, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.
– Η εταιρεία THE LEADERS PROMOTION & MANAGEMENT αναλαμβάνει την παγκόσμια προώθηση της μπάντας
– Η εταιρεία THE LEADERS RECORDS αγοράζει τα δικαιώματα του “Remembering Mirrors” για παγκόσμια κυκλοφορία.
– Ολοσέλιδες διαφημίσεις σε ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο.
– Το “Remembering Mirrors” κυκλοφορεί ως ένθετο μαζί με το περιοδικό METAL HAMMER σε 17.000 κόπιες
– Το “Remembering Mirrors” ανακηρύχτηκε ως μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες του είδος για το 2012.
– Το CLASSIC ROCK PROG έγραψε “Showcasing their dextrous blend of atmosphere and technicality, these Greek ingenues serve as a compelling reminder that prog should aim higher than replicating the best of the past. The dizzying apex of the album’s many wonders.”
– Ιαπωνική special έκδοση που κυκλοφόρησε από τη THE LEADERS RECORDS JAPAN με τον mainstream διανομέα BOUNDEE. Πλήρης διαφημιστική και προωθητική καμπάνια στην Ιαπωνία.
– Το 2014 και το 2016 η μπάντα έλαβε μέρος στο HARD ROCK HELL PROG FESTIVAL που έγινε στην Ουαλία και έλαβε καταπληκτικές κριτικές από το Βρετανικό Τύπο και Ραδιόφωνο
– Το 2016 κυκλοφορεί το “III” από τη THE LEADERS RECORDS μια εντελώς ολοκληρωμένη δουλειά η οποία δέχτηκε δεκάδες εξαιρετικές κριτικές από τον παγκόσμιο Τύπο.

4BITTEN
Δεν πρέπει να χάσετε τους 4Bitten για 3 λόγους! Πρώτον, είναι η παρθενική εμφάνιση στο κοινό τους ως επίσημα 5μελής μπάντα. Δεύτερον, αυτή η εμφάνιση είναι προάγγελος της Βρετανικής περιοδείας τους και τρίτον, φυσικά για …όλα τα παρακάτω!

Δισκογραφία
2015 “Rewind & Erase” (Ιαπωνική έκδοση) από τη THE LEADERS RECORDS JAPAN (JP)
2015 “Rewind & Erase” από τη THE LEADERS RECORDS (GR)
2012 “Delirium” από τη ROCKSECTOR RECORDS (UK)
2009 “No More Sins” από τη ROCKSECTOR RECORDS (UK)

Επιγραμματικά…
– 2 περιοδείες στην Αγγλία, πάνω από 35 εμφανίσεις.
– Νέα περιοδεία στη Βρετανία το Νοέμβρη του 2016
– Περιοδεία σε όλη την Ευρώπη με τους UFO
– Περιοδείες στην Ελλάδα
– Μοιράστηκαν τη σκηνή με like The Tygers of Pan Tang, Michael Schenker Group, Dave Evans (AC/DC), Blaze Bayley (πρώην Iron Maiden), Firewind, Spiritual Beggars, Uriah Heep, The Devil’s Blood και Uli Jon Roth. – Εμφανίστηκαν στο Total Metal Open Air Festival με Annihilator, Kreator (Ιταλία)
– Εμφανίστηκαν στο SOS Festival (Αγγλία)
– Εμφανίστηκαν στο Wizz Festival (Βέλγιο)

GROOVE THERAPIST
Η ανερχόμενη δύναμη στο χώρο του progressive! Αίσθηση προκαλεσε ο πρώτος δίσκος τους Mr. Funker “The Myth” ο οποίος κινείται στα μονοπάτια του θεατρικού progressive Rock/Metal. Διθυραμβικά σχόλια από τον παγκόσμιο Τύπο γι’ αυτό το concept CD το οποίο πλαισιώνεται από πολυτελή συσκευασία digipack με 24 σελίδες ένθετο! Συνδυάζουν ένα ευρύ φάσμα από το Funk έως το progressive Rock. Τα μέλη που απαρτίζουν το γκρουπ είναι επαγγελματίες δάσκαλοι μουσικής των οποίων η τεχνική κατάρτιση διακρίνεται εύκολα.
Ετοιμαστείτε να βουτήξετε σε μια δύνη από εμπνευσμένες μελωδίες και ρυθμική ατμόσφαιρα!

92