VALLEY OF THE SUN

Οι Αμερικάνοι stone rockers Valley Of The Sun είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα για δυο shows σε Λάρισα και Αθήνα στις 14 και 15 Οκτωβρίου αντίστοιχα, κι ο drummer τους Aaron Boyer βρίσκει χρόνο, αν και εν μέσω της ευρωπαϊκής τους περιοδείας, να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. 

Καλησπέρα από την Ελλάδα! Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω αυτή τη συζήτηση μαζί σας! Πρέπει να είσαστε στα μισά της Ευρωπαϊκής σας περιοδείας τώρα. Πώς πάει μέχρι στιγμής; Κάποιες ιδιαίτερες στιγμές για να μοιραστείς;
Γεια σας από το Poitier της Γαλλίας! Η περιοδεία πάει καλά, παίζουμε σε πολλές πόλεις και χώρες που έχουμε καιρό να έρθουμε, έτσι όλες είναι ιδιαίτερες στιγμές για εμάς.

Περιοδεύετε μαζί με τους Dot Legacy που εδρεύουν στο Παρίσι απ’ όσο γνωρίζω. Πως έκατσε αυτή η κοινή περιοδεία;
Με τον Arnaud από τους Dot Legacy, έχουμε μαζί την Total Volume, την εταιρεία που έκλεισε αυτήν την περιοδεία. Αποφασίσαμε πως θέλαμε να κάνουμε μια κοινή τουρνέ με τις μπάντες μας και από τη στιγμή που είμαστε φίλοι εδώ και χρόνια, το οργανώσαμε. Είναι πολύ διασκεδαστικό μέχρι στιγμής.

Ήσασταν στην Ευρώπη την προηγούμενη χρονιά, επιστρέψατε για κάποια shows την άνοιξη και τώρα είστε πάλι εδώ. Πόση ενέργεια χρειάζεται να έχετε για να περιοδεύετε χωρίς σταματημό και την ίδια στιγμή να κυκλοφορείτε album σαν το εξαιρετικό “Volume Rock”;
Το να γράφουμε για τα album δεν παίρνει τόση πολύ ενέργεια, είναι απλά χρονοβόρο. Αλλά έχεις δίκιο, το να περιοδεύουμε πράγματι παίρνει πολύ ενέργεια. Όλοι μας είμαστε φρέσκοι στις πρώτες ημερομηνίες, αλλά από εκεί και πέρα  η έλλειψη ύπνου και η κούραση από την οδήγηση κάθε μέρα μας καταπονεί. Μεγαλώνω κιόλας και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο από όσο συνήθιζε να είναι. Αλλά για να απαντήσω στην ερώτηση σου, πίνω περίπου έξι red bull την ημέρα!

Ποιες είναι οι εντυπώσεις από το “Volume Rock” μέχρι τώρα; Πήγαν όλα όπως θα περιμένατε από την κυκλοφορία του;
Δύσκολη ερώτηση για να την απαντήσω. Το “Volume Rock” γράφτηκε και ηχογραφήθηκε από τον Ryan και εμένα, και οι δύο μας δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι από το πώς εξελίχθηκε το album. Για εμάς είναι το τέλειο Valley Of The Sun album. Επίσης πήραμε πολύ καλό feedback και κριτικές από κάποια μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Δυστυχώς όμως δε φαίνεται να είχε την απήχηση που θα θέλαμε. Ο σκοπός μας με τα τελευταία δυο album ήταν να επεκτείνουμε τα όρια του “stoner rock”, να ενσωματώσουμε κάποια νέα στοιχεία αν θες. Μα δε φαίνεται τελικά να ήταν αυτό που ο περισσότερος κόσμος αναζητούσε. 

Ποια ήταν η διαδικασία γραψίματος του “Volume Rock”;  Έχετε αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τομέα από το ξεκίνημα σας σαν group;
Το “Volume Rock” μας βρήκε να ολοκληρώνουμε ένα κύκλο. Το “Sayings Of The Seers” ηχογραφήθηκε μόνο από τον Ryan και εμένα και το ίδιο συνέβη και με το “Volume Rock”. Έχουμε και οι δύο την ίδια οπτική για το πώς θέλουμε τα τραγούδια να είναι και αυτό φαίνεται να δουλεύει καλά για εμάς.

Μετά την κυκλοφορία του “Sayings Of The Seers” μέσω της Bilocation records, επιστρέψατε στη Fuzzorama Records για την πιο πρόσφατη δουλειά σας. Είχατε κάποια θέματα με την προηγούμενη εταιρεία; Αυτή η συνεργασία με τη Fuzzorama Records αναμένεται να κρατήσει;
Κυκλοφορήσαμε μόνοι μας το Sayings το 2011 και όλες οι κόπιες ξεπούλησαν. Η Fuzzorama μας υπέγραψε για το “Thunderhawk” και ακόμα τρία albums. Διατηρούσαμε τα δικαιώματα του Sayings αλλά δε θέλαμε να πληρώσουμε για την επανατύπωση του, έτσι απλά υπογράψαμε μια “μια κι έξω” συμφωνία για την επανακυκλοφορία του album με την Bilocation. Τα παιδιά στη Bilocation είναι άψογα, αλλά ήταν μια επαγγελματική απόφαση να δώσουμε την άδεια να επανακυκλοφορήσει ο δίσκος για τους οπαδούς που έχασαν την πρώτη έκδοση, ώστε να έχουν την ευκαιρία να το αποκτήσουν σε βινύλιο. Η Fuzzorama κυκλοφόρησε το “Volume Rock” και θα έχει τη δυνατότητα να κυκλοφορήσει και τα επόμενα δυο albums μας, έτσι θα συνεργαζόμαστε για κάποιο διάστημα ακόμα.

Πόσο δύσκολο είναι για μια rock μπάντα από τις ΗΠΑ όπως εσείς, να ζήσει από τη μουσική; Υπάρχει αρκετή στήριξη σε εσάς από το underground;
Όλοι έχουμε τις κανονικές μας δουλειές. Το να κάνουμε αυτές τις περιοδείες απαιτεί από εμάς το να πάρουμε άδεια από τις δουλειές μας, και για να είμαι ειλικρινής δε βγάζουμε τίποτα. Το να παίζεις σε μια μπάντα και να περιοδεύεις είναι απλά ένα πολύ ακριβό hobby που μας δίνει τη δυνατότητα να γυρίσουμε τον κόσμο κανά δύο φορές το χρόνο. Οι ΗΠΑ είναι μια πολύ δύσκολη αγορά για τις underground μπάντες.

Προτιμάτε το ευρωπαϊκό ή το αμερικάνικο κοινό στα live σας; Ποιες διαφορές βρίσκεις;
Το ευρωπαϊκό κοινό κερδίζει εύκολα, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Υπάρχει ακόμα δίψα για underground μουσική εδώ. Αυτό έχει πεθάνει στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια. Αν δεν είσαι σε μεγάλη εταιρεία για να ακουστείς στο ράδιο τότε θα πεινάσεις. Είναι σχεδόν ανήκουστο για μια  underground rock μπάντα να μπορέσει να μαζέψει 200 άτομα σε μια εγχώρια συναυλία. Στα 90s οι ΗΠΑ έμοιαζαν πολύ περισσότερο στην Ευρώπη όσο αφορά τη μουσική σκηνή αλλά αυτό έχει ξεθωριάσει δραστικά από τότε.

Όταν ήσουν νέος, τι σε έκανε να αρπάξεις ένα μουσικό όργανο και να δημιουργήσεις μουσική; Ποιες είναι οι κύριες επιρροές σου;
Ο πατέρας μου ήταν μουσικός και έφερε σπίτι ένα drum set όταν ήμουν 6 χρονών. Ερωτεύτηκα το να παίζω drums από εκείνη τη στιγμή. Όταν ήμουν παιδί και μάθαινα να παίζω, το 80s hair metal ήταν δημοφιλές έτσι ήθελα να μοιάσω στον Tommy Lee. Όσο μεγάλωνα πήγα προς το punk rock, έτσι κατά κάποιον τρόπο συγχώνευσα όλες αυτές τις 80s επιρροές με τις punk επιρροές και έφτασα στο τρέχον στυλ παιξίματος μου. Προσπαθώ να είμαι ενεργητικός και ενδιαφέρον στο να με παρακολουθεί κάποιος, και ελπίζω πως αυτό ο κόσμος το προσέχει.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε μια μεγάλη επιστροφή του βινυλίου στις ζωές μας. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι υπέροχο για τη μουσική και για τη σχέση που χτίζουν οι οπαδοί με τους καλλιτέχνες. Από όσο καταλαβαίνω, οι Valley Of The Sun υποστηρίζουν το βινύλιο καθώς όλα σας τα album έχουν κυκλοφορήσει στο συγκεκριμένο format. Ποια είναι η δική σου γνώμη για το βινύλιο; Είσαι και εσύ συλλέκτης και αν ναι ποια είναι τα τρία βινύλια της συλλογής σου για τα οποία είσαι πιο υπερήφανος;
Νομίζω πως θα μισήσεις αυτή την απάντηση… Συνηθίζω να ακούω μουσική στο Spotify. Έχω μια ενεργή συνδρομή έτσι είμαι ικανός να έχω μια τεράστια μουσική βιβλιοθήκη που μπορώ να ακούσω οπουδήποτε. Είμαι μεγάλος fan αυτής της τεχνολογίας. Μα όσο αναφορά στα τρία αγαπημένα μου βινύλια, αυτά είναι τα Royal Thunder-Crooked Doors σε silver βινύλιο, το Witchcraft- Legend σε χρυσό και το Truckfighters-Mania.



Υπάρχουν καθόλου σχέδια για μετά την ευρωπαϊκή περιοδεία; Πίσω στις ΗΠΑ για κάποια περιοδεία; Πότε σχεδιάζετε να αρχίσετε να δουλεύετε για το επόμενο album σας;
Οι Valley θα κάνουν ένα μικρό διάλειμμα μετά από αυτή την περιοδεία, έτσι δεν υπάρχουν πλάνα στον ορίζοντα για άλλες περιοδείες ή σύνθεση τραγουδιών. Θα επιστρέψουμε σε αυτό κάποια στιγμή, αλλά για την ώρα έχουμε μείνει απασχολημένοι με τη μπάντα τα τελευταία έξι χρόνια είτε περιοδεύοντας είτε γράφοντας. Θα εστιάσουμε στις προσωπικές μας ζωές για λίγο και θα επιστρέψουμε όταν είναι κατάλληλη η στιγμή.

Αυτά από μένα, σε ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη. Ανυπομονώ να σας παρακολουθήσω live στα ελληνικά show!
Ευχαριστούμε! Ανυπομονούμε και εμείς για τα ελληνικά shows. Δε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο μέρος για να κλείσουμε αυτή την περιοδεία. Τα λέμε σύντομα!

644