GOD IS AN ASTRONAUT (06/02/11) Κύτταρο

Την νύχτα αυτή την περίμενα πως και πως, καθότι στο πρώτο τους live, δεν μπόρεσα να παραβρεθώ. Είναι από τις στιγμές που έχεις τόσα να πεις και ταυτόχρονα η μαγεία των ήχων σε καθηλώνει και βγάζει στην αχρηστία το συγγραφικό ή προφορικό σου ταλέντο. Οι GOD IS AN ASTRONAUT ή εν συντομία G.I.A.A ήρθαν και απλά υπέδειξαν σε κάποιους από μας ή υπενθύμισαν σε κάποιους άλλους, πως τελικά τίποτα σημαντικότερο από το να αφήσεις την μουσική να μιλήσει.

Η νύχτα της 6ης Φεβρουαρίου έμελε να είναι ότι πιο ανάμεικτο συναισθηματικά μπορούσε να μου συμβεί. Η Ιρλανδία με διέλυσε μέσα σε λίγα λεπτά. Ελάχιστα πριν βρεθώ στο live ενημερώθηκα για το “ταξίδι” του μέγιστου GARY MOORE, παρ’ όλα αυτά όμως αισθάνθηκα πως η συναυλία αυτή θα μπορούσε να γίνει ο αποχαιρετισμός. Έτσι λοιπόν “all wasn’t violent, but all was bright” εκείνη την νύχτα.

GOD-IS-AN-ASTRONAUT02

Οι   Torsten Kinsella (Guitar, Synths, Efx Vocals)  Niels Kinsella (Bass)  Lloyd Hanney (Drums) και Jamie Dean (Piano/Synths) το νεόφερτο μέλος της μπάντας, εμφανίστηκαν περίπου κατά τις 10.15΄ μετά το support, Absent Without Leave, (Γιώργο Μαστροκώστα), one man band που κατέπληξε και με το ταλέντο του και με την υπέροχη μουσική του. Ήταν ότι καταλληλότερο για να υποδεχτούμε τους G.I.A.A, με ένα Intro που ήταν κάτι παραπάνω από συγκλονιστικό. Η μαγεία που σου προσφέρει η μπάντα είναι μοναδική. Έχει το ιδίωμα να σε παρασέρνει σε ληθαργικούς ρυθμούς σε κάποιες στιγμές, και να σε ανασταίνει αμέσως με τα ξεσπάσματα τους.

GOD-IS-AN-ASTRONAUT02

Το live τελείωσε λιγάκι πριν τις 23.30, με τον κόσμο να φωνάζει από ενθουσιασμό. Ίσως είναι και η πρώτη φορά που δεν μπόρεσα να συγκρατήσω το set list, κομμάτια όμως σχεδόν από όλη τους την δισκογραφία μας μάγεψαν. Τόσο αληθινοί, δυναμικοί, αυθόρμητοι που μπορούσες να νιώσεις “Ένα” μαζί τους. Οι εικόνες που έπεφταν πίσω στον τοίχο χαρακτηριστικό γνώρισμα της θεματολογίας και ευαισθησίας της μπάντας. Δεν “πούλησαν” show και εφέ και η ταπεινότητα τους σαν μουσικούς τους πάει ακόμα πιο ψηλά.

GOD-IS-AN-ASTRONAUT02

Αυτό που περιμένεις σε μια μπάντα του βεληνεκούς των GOD IS AN ASTRONAUT απλά το “έχουν”. Το Κύτταρο αγαπημένος χώρος σχεδόν με 600 άτομα μέσα, γέμισε από χρώμα και ήχο, από space, industrial μα πάνω από όλα post στοιχεία. Ήταν απλά μια εκπληκτική νύχτα που θα θυμόμαστε. Συγκλονιστική. Ναι, είναι η μπάντα που μπορεί να σε κάνει να πιστέψεις πως ο Θεός θα μπορούσε να είναι και αστροναύτης.!!!

GOD-IS-AN-ASTRONAUT02

GOD-IS-AN-ASTRONAUT02

GOD-IS-AN-ASTRONAUT02

ΕΛΕΝΗ ΛΙΒΕΡΑΚΟΥ (photos & live report)

453