RED FANG: “Only Ghosts”

Ο ματωμένος κυνόδοντας βυθίζεται για τέταρτη φορά στη μαλακή σου σάρκα.

Οι τιτάνες Red Fang από το Oregon (μάνα της βαρύτητας), τρία χρόνια μετά το “Whales & Leeches” επιστρέφουν και πάλι, μέσω της Relapse, πιάνουν τις αξίνες τους και συνεχίζουν το σκάψιμο σαν να μην σταμάτησαν ποτέ.

Η παραγωγή και πάλι είναι, όπως λεν στο χωριό μου, over the top, με τον Ross Robinson (At The Drive In, The Cure, Slipknot) στο πηδάλιο, τον Joe Baressi (Queens of the Stone Age, Kyuss, Melvins) στη μίξη και την έμπνευση των αμερικανών μοναδική για μια ακόμη φορά.

Αφού γύρισαν τον κόσμο δυο φορές, εισήλθαν στο studio, με σκοπό να συνεχίσουν να δίνουν ποιότητα στους φίλους της μουσικής!

Το “Flies”, που ανοίγει το album,  δείχνει πως η λύσσα τους δεν έχει περάσει παρόλα τα εμβόλια και μαζί με το “Cut it short” θα προσπαθήσει να γοητεύσει και τους πιο alternative φίλους μας, πριν περάσει σε πιο βαλτώδεις τόπους με το “No Air” (κάνουν και τους Kylesa περήφανους). Το “Only Ghosts” είναι η προέκταση του προκατόχου δίσκου, στο οποίο οι Red Fang δείχνουν πιο κατατοπισμένοι και σίγουροι για τον ήχο τους. Δεν αφήνονται στο heaviness χωρίς λόγο και παίζουν μεταξύ ταχυτήτων χωρίς να χάνεται η συνοχή ανάμεσα στα τραγούδια.

Οι Red Fang κάθισαν και το σκέφτηκαν το θέμα κι έτσι είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρουν κομματαρές σαν τα “Shadows” και “I am a ghost”, ακροβατώντας μεταξύ heavy rock/sludge και 90’s alternative metal που τους κρατούν στην κορυφή.

Σφάξε με fang μου ν’ αγιάσω!

560

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2095 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.