MECHANIMAL, SKINNER BOX, ELECTRO VAMPIRES at AN Club

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

MECHANIMAL , SKINNER BOX , ELECTRO VAMPIRES
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου

Electro Vampires
“The Vamps are coming … thirsty for more”

Διψούν για δημιουργία. Διψούν για dark συνθέσεις. Διψούν για λίγο όνειρο ακόμη στην rock σκηνή της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Θέλουν κι άλλο πάθος όταν χαμηλώνουν τα φώτα. Θέλουν κι άλλη δύναμη όταν ανοίγουν τα μικρόφωνα.

Δεν δημιουργήθηκαν για να γίνουν μια από τα ίδια. Δεν επαναπαύτηκαν σε έναν δίσκο γι’ αυτό δουλεύουν συνεχώς πάνω σε νέες εμπνεύσεις. Δεν έπεσαν στο βαρέλι με την τρέλα για την μουσική τυχαία. Lens, Gosha, Y.O.P.J., Nicolas, Sugar! Πεντάπτυχο σε ρόλους post punkers ακόμη κι όταν οι ταμπέλες τους ενοχλούν. Γράφουν τις μουσικές τους πάρεα, παίζουν τις μουσικές τους μόνο με παρέα, μεταδίδουν τις μουσικές τους σε κάθε παρέα.

Από το 2010 που ένωσαν τις γραμμές τους χωρίς να αρνηθούν τις προσωπικές επιρροές και το μουσικό παρελθόν τους εξακολουθούν να έχουν κοινό στόχο την καλή μουσική με διαφορετικό, μοναδικό και απροσδόκητο τρόπο. Η χημεία τους; Βασισμένη στα πιο σκοτεινά μονοπάτια της μουσικής, με έντονα στοιχεία post-punk, αλλά και μελωδίες που αποτυπώνουν έντονα συναισθήματα. Οι ίδιοι «τσαλακώνονται» on stage ανάμεσα σε νότες και στίχους και δεν το μετανιώνουν.

Το πρώτο album τους με τίτλο «Behind the eyes of the Shadow» κυκλοφόρησε το 2012 και έκλεψε τις εντυπώσεις. Ήταν μια πρώτη έκφραση της κοινής τους μουσικής φιλοσοφίας. Την παραγωγή του συγκεκριμένου άλμπουμ έκαναν οι ίδιοι μαζί με τον Νικόδημο Τριαρίδη, ενώ η ηχογράφηση έγινε στο Sonic Ark studio. Αυτό που δεν ξεχνά κανείς από τα δισκογραφικά τους βήματα είναι η απογειωμένη αισθητική τους και η έμφαση που δίνουν στο εικαστικό κομμάτι κάθε δουλειάς τους.

Οι Electro Vampires έχουν στο ενεργητικό τους μια σειρά από σπουδαία live άλλοτε με τη δική τους σφραγίδα κι άλλοτε σε συνεργασία με σημαντικούς καλλιτέχνες της ευρύτερης rock σκηνής όπως ο Peter Hook των Joy Division, οι Puressence, οι Ozric Tendacles, οι Wovenhand, οι New Model Army, οι Singapore Sling και οι Pierced Arrow. Πολύ συχνά καταγράφουν τις πρόβες τους, μιας και ανήκουν στις μπάντες που πειραματίζονται, αυτοσχεδιάζουν και επενδύουν στις εμπνεύσεις των δυνατών στιγμών τους.

Electro Vampires team:
Lens (κιθάρα)
Gosha (πλήκτρα)
Y.O.P.J. (τύμπανα)
Nikola (μπάσο)
Sugar (vocals)

More about Electro Vampires @
https://www.facebook.com/groups/electrovampires/?fref=ts
Ακούστε τις μουσικές των Electro Vampires στο παρακάτω link:
https://www.youtube.com/channel/UC3gXGujTM5CTIrlBivrnGag

Mechanimal δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2011 από τον μουσικό – παραγωγό, Γιάννη Παπαϊωάννου. Η μουσική των Mechanimal μπορεί να αναχθεί σε μια ευρεία γκάμα μουσικών ειδών. Αν κάποιος έπρεπε να περιγράψει τον ήχο τους με μια μόνο αναφορά σε ένα μουσικό είδος, τότε το “drone ‘n’ roll”, μια ονομασία που τα ίδια τα μέλη δίνουν στην μουσική τους, ταιριάζει απόλυτα: ένα εκρηκτικό μείγμα industrial ηλεκτρονικών ήχων το οποίο διατρέχει τις μουσικές ιστορίες του σχήματος.

Το τρίτο τους άλμπουμ «ΔΠΔ» κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2016 από την Inner Ear, με γυναικεία φωνητικά από την νέα τραγουδίστρια της μπάντας, Ελένη Τζαβάρα (Etten) ενώ το υβριδικό μουσικό blend των Mechanimal σχηματίζει τώρα μια διαφορετική προοπτική, η οποία αγκαλιάζει την ατμόσφαιρα των ονειρικών τοπίων γύρω από την Αθήνα.

Αυτήν τη στιγμή ηχογραφούν το νέο τους άλμπουμ το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη χρονιά.
http://mechanimal.gr/
https://www.facebook.com/Mechanimal.Official

Οι Skinner Box δημιουργήθηκαν στην Αθήνα αρχές του 2012 από μια παρέα φίλων. Μέσα από τα «τζαμαρίσματα» σε ένα υπόγειο αυτοσχέδιο studio οι νότες άρχισαν να αποκτούν νόημα.

Η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα κράμα αιθέριων φωνητικών που «ανακατεύονται» με Alternative- Shoegaze κιθαριστικές γραμμές και σκοτεινές μπασογραμμές.

Δεύτερο σπίτι τους δεν άργησε να γίνει το «Artracks Studios», στο οποίο πραγματοποιήθηκε και η ηχογράφηση του παρθενικού τους E.P. με τίτλο « Life is chemistry» σε παραγωγή του Αλέξη Μπόλπαση και των ιδίων.

H δύναμη του διαδικτύου βοήθησε να διαδοθεί η μουσική τους και εντελώς τυχαία, κάπου στο Λονδίνο, ο Ian Pickering των Sneaker Pimps άκουσε τις πρώτες νότες από το “Goldfish Memory”, και επικοινώνησε μαζί τους. Λίγο αργότερα μια Γερμανική εταιρία τους χτύπησε την πόρτα. Έτσι τo “Life is Chemistry” κυκλοφόρησε 1η Μαρτίου του 2013 από την “Afmusic”.

Τα κομμάτια του E.P έχουν airplay σε «ανεξάρτητα» ραδιόφωνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ανακατατάξεις στα μέλη της μπάντας και προσωπικές διαδρομές τους ανάγκασαν σε μία απουσία δύο ετών , παρόλα αυτά η αγάπη για δημιουργία και επικοινωνία τους επανάφερε.

Έχουν στο ενεργητικό τους συναυλίες σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας όπως Six Dogs, Death Disco, Zero,Remedy, Closer ενώ έχουν μοιραστεί την σκηνή με αγαπημένες μπάντες της Ελληνικής Σκηνής όπως 2L8,GAD,Wonky Doll & The Echo, Dead Buildings, Virgin Web,Empty Frame κ.α.

Η μπάντα αποτελείται από τους: Vana Rose (Φωνή), Σπύρος Μητροκώτσας (κιθάρες), Νίκος Ζουρμπάκης (κιθάρες), Στέφανος Μανούσης (μπάσο- πλήκτρα) και Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος (Ντραμς).

Το πρώτο τους Full Length άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017 και πάλι σε παραγωγή του Αλέξη Μπόλπαση και των ιδίων.

Μπορείτε να ακούστε την μουσική τους στα παρακάτω Link:
https://www.youtube.com/user/SkinnerBoxChannel
https://www.facebook.com/SkinnerBox/?ref=tn_tnmn

DOOR OPENS: 20:30
ENTRANCE: 7,00 EURO

116