SIX REASONS TO KILL: “Architects of Perfection”

Τους Six Reason to Kill, δε τους ήξερα πιο πριν. Δεν είχα ακούσει τίποτα γι’ αυτούς στο παρελθόν, παρότι το έτος κατασκευής τους είναι το 1999! Διαβάζοντας μά­λι­στα το μικρό βιογραφικό τους, που είχα στη διάθεση μου, πρόσεξα πως η μπάντα είναι ένα υβρίδιο death με hardcore, που δε φοβάται να πειραματιστεί α­κό­μη και με ηλεκτρονικούς ήχους, κάτι που σχεδόν πάντα με έκανε να… αναγουλιάζω!

Κι εκτός τον άλλων δε μ’ αρέσει αυτή η μίξη και γενικά η λέξη, deathcore/ metalcore και λοιπές αναμίξεις. Δε ξέρω, αλλά πάντα με απωθούσε και κρατούσα απόσταση από μπάντες που δε ξέρουν ακριβώς τι θέλουν να παίξουν, γιατί ας μη ξεχνάμε πως καλές οι πειραματικές προσμίξεις πραγμάτων, αλλά δεν οδηγούν πάντα στην απαιτούμενη επιτυχία!

Στη περίπτωση τώρα των παραπάνω κατηγορουμένων έπεσα έξω, ακόμη κι αν αυτό δε σημαίνει πως συνάντησα και κρατάω στα χέρια μου τη δισκάρα της χρονιάς! Τα λεγόμενα ηλεκτρονικά μέρη (βλέπε ή μάλλον άκου “Awaken”, Day of Apocalypse, Buried to the Sea), δεν είναι τίποτα άλλο από εύστοχες εισαγωγές και το deathcore, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτή τη μικτή λέξη! Υπάρχουν κομμάτια που φλερτάρουν έντονα και με το black και η μπάντα δε κατασκευάζει γρήγορα τρίλεπτα κομμάτια, μα όλα έχουν ένα μέσο όρο, τα 5 λεπτά! Κάτι που σημαίνει πως παίζουν μέχρι να γουστάρουν, όση κι αν βγει η διάρκεια του εκάστοτε τραγουδιού, δηλαδή φίλτατοι, δεν ακολουθούν συνταγές!! Πέρα από αυτό, το Architects..” περιέχει ένα instrumental κομμάτι (“Wanderin Stars), συν του ότι σε ορισμένες στιγμές, Slayerίζουν και όπως είπα, αν και δεν είναι ο δίσκος της χρονιάς, περιέχει την κομματάρα αυτής! Άκου το My Poison! Κομματάρα ξαναλέω, σε αρκετά πιο χαμηλές ταχύτητες και πιο κοντά στο παραδοσιακό metal “παίξιμο”, με brutal/death αλλά και normal φωνητικά, που μου θύμισαν… KISS, αλλά και… Οzzy! Καλά παίδες μη βαράτε, την άποψη μου καταγράφω και στις περασμένες 2 μετά τα μεσάνυχτα, μπορεί να ακούω και τα φαντάσματα που έχουν βγει παγανιά μια τέτοια νύχτα μα.. το θέμα είναι πως τελικά έχουμε να κάνουμε με μια αξιόλογη μπάντα, που δε πρέπει για κανένα λόγο να αγνοήσουμε! Κάντε ένα κόπο να ακούσετε το δίσκο, ώστε να δείτε μια διαφορετική, μη δογματική προσέγγιση, αυτού που ονομάζουμε deathcore, ή τέλος πόντων όπως αλλιώς θέλετε metal! Κάντε το μόνο για το κομμάτι που ανέφερα! Πω πω πράγματι κομματάρα! Όντως αρχιτέκτονες της τελειότητας…


429