DARKNESS: “The Gasoline Solution”

Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε την γνώμη του άλλαξε, μήτε την κεφαλή του, λέει η λαϊκή μας ρήση και στη συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει γάντι στους βετεράνους του γερμανικού thrash metal, Darkness.

Μπορεί να έχουν 27 χρόνια να προσφέρουν στον κόσμο μια ολοκληρωμένη δουλειά (από την εποχή του “Conclusion & Revival – 1987”) αλλά το thrash είναι thrash και λειτουργεί όπως το ποδήλατο… δεν το ξέχασαν ποτέ… Και σε λίγες μέρες κυκλοφορούν τον 4ο δίσκο τους με όνομα “The Gasoline Solution”.

Άκρως παραδοσιακό γερμανικό τεκτονικό thrash metal παλαιάς κοπής, όπως ακριβώς τους γνωρίσαμε και στα “Death Squad”, “Defenders of Justice” και “Conclusion & Revival”. Σκληροτράχηλος ήχος με ωμό παίξιμο από όλη την πεντάδα και με παραγωγή η οποία τηρεί την ίδια αναλλοίωτη συνταγή με το παρελθόν.

Κιθαριστικά, το δίδυμο Arnd και Meik κεντάει με τις εξάχορδες σε βάρβαρους ήχους και ατελείωτα σόλο, κοφτά μελωδικά riff και χρωματισμένες συνθέσεις στο backround, ενώ ο Dirk στο μπάσο βαστάει σαν βράχος το όλο εγχείρημα. Στα κρουστά του Lacky (όχι Λάκη), ασάλιωτο το κοπάνημα μέχρι τελικής πτώσης στο μεγαλύτερο μέρος του δίσκου και σε άλλα σημεία δίνουν το έναυσμα, κρατώντας το ρυθμό για ατελείωτο circle pit και stage diving. Για τα του μικροφώνου, ο “παντελονάτος” Lee συνεχίζει επάξια, με την γρεζιαζμένη κι άγρια φωνή του, την κληρονομιά που του άφησαν πίσω οι συγχωρεμένοι Olli (R.I.P. 1998) και Ray (R.I.P. 2004).

Οι Darkness δεν αποτέλεσαν ποτέ την αφρόκρεμα της γερμανικής σκηνής και πάντα έμειναν στο underground, αλλά φέτος επανέρχονται με δισκάρα που θα μείνει!

514

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.