The Big Nose Attack (24/09/2016) An Club

Τα πέντε χρόνια έκλεισαν οι Big Nose Attack και οργάνωσαν πάρτι με τη συμμετοχή εκλεκτών καλεσμένων για να το γιορτάσουν.

To Σάββατο που πέρασε βρεθήκαμε κι εμείς στο Αn και γίναμε κοινωνοί του εορταστικού κλίματος και της γενικότερης ξέφρενης διάθεσης.

Έντεκα παρά είκοσι, ο κόσμος έχει ήδη γεμίσει τον χώρο, και το γκονγκ σηματοδοτεί την έναρξη του πάρτι. Μετά τη σύντομη προβολή φωτογραφιών της μπάντας σε βίντεο γουόλ, ο Boogieman και ο Little Tonnie παίρνουν θέση στη σκηνή μετά θερμής υποδοχής, και ξεκινούν δυναμικά με το “A Bite To Eat”.

Μέσα στα 50 επόμενα λεπτά, τα ορεξάτα αδέρφια απ’ το Μπραχάμι έπαιξαν κομμάτια και από τους τρεις δίσκους τους  (“Monday Morning Spaghetti”, “Fifty Shades of Shame”, “Dirty Emma”, “Drunk & Gibberish”, “Drunk Whore Blues” κ.ά.), και σκόρπισαν το κέφι στο ήδη ενθουσιασμένο κοινό.

Και ως σωστό πάρτι γενεθλίων, περιλάμβανε στο πρόγραμμα τούρτα (στην προκειμένη περίσταση πίτσα η οποία κεράστηκε μετά στο κοινό) με κεράκια, που σβήστηκαν με ηχητική υπόκρουση τον κόσμο από κάτω να τραγουδάει το κλασικό ευχετήριο άσμα.

Στο δίωρο δεύτερο μέρος της βραδιάς, επίτιμοι καλεσμένοι και φίλοι των παιδιών έδιναν ενδιαφέρουσες πινελιές στα κομμάτια τους, απογειώνοντάς τα. Η αρχή έγινε με τον παλιό τους συμμαθητή Γιάννη Μπιλίρη, ο οποίος έγραψε ελληνικούς στίχους για το Let Me Tell Ya και μας το παρουσίασαν όλοι  μαζί σ’ αυτή τη νέα του εκδοχή.

Στη συνέχεια, ακούσαμε το “The Black Hat Man” με τη συνοδεία του Κωνσταντίνου Κύρτση απ’ τους Wrinkled Suits στα πλήκτρα, του πιο καλοντυμένου ανθρώπου που γνωρίζουν απ’ ό,τι λένε, και του Rsn στα beat.

Ο Πέτρος Κασιμάτης, τραγουδιστής των ΠΡΟΦΙΛ, συμμετείχε όχι με τη φωνή του, αλλά με την τρομπέτα του στο “All the Time”, ενώ στο μεγάλο χιτ τους “Yeah! (That Girl)”, όπου πια τα αίματα άναψαν για τα καλά, τα φωνητικά ανέλαβε το ντουέτο Μπάμπης Παπανικολάου (Planet of Zeus) – Idra Keyne.

Ο Θύμιος Σπηλιωτόπουλος, κιθαρίστας των Mr. Highway Band, ανέλαβε τα κιθαριστικά σόλο στο “Hey Joe” του Hendrix, ενώ ακολούθησε το “Let the Love Shine” με τον Αλέξη Καλοφωλιά των Last Drive να κλέβει τις εντυπώσεις με τη φυσαρμόνικά του.

Η αιφνιδιαστική παρουσία του αγαπημένου φίλου των παιδιών, Bob, στο χώρο τους οδήγησε αυθόρμητα να προσθέσουν στο σετ ένα ακόμη τραγούδι, έστω και απροβάριστο.

Παραγωγός του τελευταίου τους δίσκου “69”, αλλά και μέλος των Mani Deum, o Πάνος Τσεκούρας με το εντυπωσιακό του theremin, ανέβηκε στη σκηνή για το “Don’t Look Back”. Παρέμεινε και για το επόμενο κομμάτι, στο οποίο συμμετείχε και ο Μπάμπης Μαυρίδης, frontman των Black Hat Bones, με το μπουζούκι του (καθώς όπως μας πληροφόρησαν έχει διπλή ζωή), δημιουργώντας όλοι μαζί ως σύνολο μια κάπως ανορθόδοξη, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή του “Holdin’ on” από το άλμπουμ “69”.

Και η μεγάλη στιγμή να παίξουν με μπασίστα ήρθε, και στη σκηνή ανεβαίνει ο Κωνσταντίνος Dreankcrocs από τους Mock the Mankind μαζί με τον Βασίλη Μαγγανά, frontman των SuperPuma για να παίξουν το “N.I.B” των Black Sabbath και να ξεσηκώσουν πλέον τον κόσμο όσο δεν πάει.

Ο καλός τους φίλος, και το καλύτερο παιδί όπως λένε, Dani G. από τους 1000mods διασκεύασε μαζί τους το “Wild Cherry” και έπειτα στην παρέα των Big Nose Attack έρχεται ο one man band Mickey Pantelous, ένας καλλιτέχνης τον οποίο θαυμάζουν πολύ, για δύο κομμάτια, το “Honky Tonk Women” των Rolling Stones και το “Down With Me”.

Λίγο πριν το τέλος, ο Άγγελος Πανόκας απ’ τους Black Hat Bones συνόδεψε με το μπάσο του τα παιδιά για μια διασκευή του “Kick Out the Jams” που μπρίζωσε τους πάντες.

Για κλείσιμο, ο Σταμ, μουσικός και κατασκευαστής οργάνων από το Μπραχάμι κι αυτός, ήρθε με το μονόχορδό του για να τζαμάρει με τους φίλους του.

Τρεις ώρες γενέθλιων εορτασμών, με παρουσία ποικίλων καλλιτεχνών, ανεβαστικής διάθεσης και καλής μουσικής προσέφερε στο κοινό τους το πάρτι των Big Nose Attack, αφήνοντάς τους όλους πλήρως ικανοποιημένους.

Κι εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε χρόνια πολλά και δημιουργικά. Και εις άλλα με υγεία

Big Nose Attack Setlist (Part I)
A Bite To Eat
All By Myself
Under Your Spell
Monday Morning Spaghetti
Fifty Shades Of Shame
Dirty Emma
Not The One
I Gotta Luv U
Adam And Eve
Left Alone
Drunk & Gibberish
Drunk Whore Blues



The Big Nose Attack Setlist (Part II)
Let Me Tell Ya με Γιάννη Μπιλίρη (Μεθυσμένα Ξωτικά)
The Black Hat Man με Κωνσταντίνο Κύρτση (The Wrinkled Suits) και Rsn
All The Time με Πέτρο Κασιμάτη (ΠΡΟΦΙΛ)
Yeah! (That Girl) με Μπάμπη Παπανικολάου (Planet Of Zeus) και Idra Kayne
Hey Joe (Jimi Hendrix cover) με Θύμιο Σπηλιωτόπουλο (Mr. Highway Band)
Let Τhe Love Shine με Αλέξη Καλοφωλιά (The Last Drive)
Don’t Look Back με Πάνο Τσεκούρα (Mani Deum)
Holdin’ On με Πάνο Τσεκούρα και Μπάμπη Μαυρίδη (Black Hat Bones)
N.I.B. (Black Sabbath cover) με Κωνσταντίνο Dreankcrocs (Mock Τhe Mankind) και Βασίλη Μαγγανά (SuperPuma)
Wild Cherry (cover) με Dani G. (1000mods)
Honky Tonk Women (The Rolling Stones cover) με Mickey Pantelous
Down With Me με Mickey Pantelous
Kick Out The Jams (MC5 cover) με Άγγελο Πανόκα (Black Hat Bones)
Blues Jam με Stam (The Bad Slide Stam)

Photos: Βασιλική Παναγοπούλου

554