THEM: “Sweet Hollow”

Οι Them, είναι ένα project μουσικών που δημιουργήθηκε αρχικά από τον τραγουδιστή Troy Norr των αμερικανών thrashers Coldsteel, ως μια tribute μπάντα προς τους (τον) King Diamond.

Ένα σχήμα που με τη βοήθεια πολλές φορές των ίδιων Mike Wead και Hal Patino, έχουν δώσει αρκετά live, διασκευάζοντας / επανεκτελώντας δουλειές του μαέστρου της horror metal σκηνής.

Με το “Sweet Hollow”, ο τραγουδιστής (που ακούγεται όμοιoς με τον μέντορά του, όταν το απαιτούν οι συνθέσεις) κάνει μια φιλόδοξη κίνηση, δημιουργώντας ένα ανάλογο concept με τη βοήθεια κάποιων αναγνωρισμένων μουσικών.

Θα μπορούσες να υποθέσεις ότι το “Sweet Hollow” έχει γραφτεί κατ’ εικόνα και ομοίωσιν των έργων του King Diamond. Με την ίδια καλαισθησία, με ανάλογες ατμόσφαιρες, επιστημονικό παίξιμο και τέλειο ήχο. Αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς οι Them δεν φοβούνται να επεκταθούν και σε άλλα prog πεδία του σκοτεινού metal χώρου, δείχνοντας μια αξιοσημείωτη ποικιλομορφία.

O Troy Norr αποδίδει τα μέγιστα σε όλη την εκφραστική γκάμα που μπορείς να φανταστείς (μου θύμισε και τις θεατρικές στιγμές του Simen Hestnaes των Arcturus πάμπολλες φορές και δεν περιορίζεται μόνο στο ύφος του King, σε σημεία όπως το “Dead of Night” παρουσιάζει εξαιρετικές λυρικές αρετές), καταιγιστικά riff από τους Markus Ullrich (Septagon) και Markus Johansson (4Arm), πολύ καλή χρήση των keyboards χωρίς να σκιάζεται ο metal χαρακτήρας και εξωγήινο ρυθμικό υπόβαθρο από δυο μουσικούς επιστήμονες όπως είναι οι  Mike LePond (μπάσο – Symphony X και ένα κάρο ακόμη projects) και ο sessionάς drummer Kevin Talley (ατέλειωτη λίστα συνεργασιών).

Πάρα πολύ καλά τραγούδια τα “Forever Burns”, το “Dead of Night”, το γαμάτο “FestEvil”, και τα γρήγορα “The Crimson Corpse” και “The Harrowing Path to Hollow”.

Αξιολογότατο το concept των Them. Επαγγελματισμός, ακριβής απόδοση από τους μουσικούς και επαρκής έμπνευση που δεν περιορίζεται στην επαναπαρουσίαση των επιρροών του ιθύνοντα νου, αν και τις τιμά ιδιαιτέρως. Μου άρεσε, οι βαμμένοι Themίτες / Abigailικοί θα εκπλαγούν ευχάριστα με το “Sweet Hollow”.

527

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.