ASENBLUT: “Berserker”

“All Hail Odin the mighty Father of Gods”…

Αυτό σου βγαίνει να φωνάξεις με το που βάλεις να ακούσεις τους Γερμανούς pagan-viking death metallers Asenblut που επανεμφανίζονται μετά από τρία χρόνια με την καινούργια τους κυκλοφορία  “Berserker”, η οποία δείχνει ιδιαίτερα επηρεασμένη από τους Amon Amarth και τους Arch Enemy.

Από το εναρκτήριο κιόλας “Berserkerzorn”, καταλαβαίνεις τι πρόκειται να ακούσεις. Τουτέστιν επιθετική διάθεση, γρήγορες ταχύτητες και riff που τα βάζεις να τα ακούς ξανά και ξανά. Το album περιέχει 12 κομμάτια που το καθένα αφηγείται μια δικιά του ιστορία. Τώρα τι ακριβώς  εξιστορούν μόνο οι Asenblut γνωρίζουν και οι Γερμανόφωνοι φίλοι μας που μας διαβάζουν.

Από εκεί και πέρα το “Berserker” μας προσφέρει λογής ωραία στοιχεία που δε συνηθίζουμε να ακούμε σε συγκροτήματα του είδους. Το “Titanenerbe” ανήκει σε πιο κλασσικές heavy metal φόρμες, με ωραία βαθιά brutal φωνητικά, ενώ το “Drachenborn” σε κάνει να θέλεις να πάρεις το σπαθί και την ασπίδα σου ώστε να ποδοπατήσεις τα σώματα των χριστιανών. Κι εκεί που ο δίσκος πάει λίγο βατά ακούς τα “Offenbarung 23” και “Schatten über Arkham” και μπερδεύεσαι για το αν ακούς pagan-viking metal ή thrash-death metal. Γενικά το CD ακούγεται λίγο μπερδεμένο, από τη μια τα thrash riff με brutal blast-beast στοιχεία κι από την άλλη οι heavy ρυθμοί με τις viking μελωδίες.

Σίγουρα κάνουν ωραία προσπάθεια αλλά δείχνουν σαν να μην ξέρουν τι ακριβώς θέλουν να παίξουν και να παρουσιάσουν. Εν ολίγοις θα προτιμούσα τον δίσκο σίγουρα μικρότερο και πιο συγκεκριμένο στον ήχο του, γιατί καλή η ποικιλία, αλλά ενίοτε κουράζει.

489