Δε χωράει αμφισβήτηση το ότι οι Ghost χειρίζονται το marketing καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη “νέα” μπάντα.
Από το πουθενά και με μια Mercyful Fate αύρα, τράνταξαν θετικά τη metal κοινότητα με το ντεμπούτο τους και με αργά, αλλά σταθερά, βήματα κατάφεραν να απευθυνθούν σε ένα ευρύτερο κοινό, κερδίζοντας μάλιστα Grammy!
Και το καλύτερο; Παρότι στιχουργικά υμνούν τον Εωσφόρο, έχουν μπει σε λογής σαλόνια και δισκοθήκες, με εμφανίσεις μέχρι και σε γνωστά αμερικάνικα τηλεοπτικά show. Εν ολίγοις έκαναν το occult rock, trendy κι αυτό (σε συνδυασμό των πολύ καλών κυκλοφοριών τους) δεν είναι διόλου κακό.
Ύστερα από το περσινό εξαιρετικό “Meliora”, οι μασκοφόροι Ghost φροντίζουν να μείνουν στην επιφάνεια με το νέο τους EP, “Popestar”. Η μοναδική αυθεντική σύνθεση, το “Square Hammer”, τείνει μουσικά περισσότερο στο “Infestissumam” album, με μια αισθητική που παραπέμπει αρκετά στην κουλτούρα των ‘80s. Και ναι, εύλογα θα αναρωτηθώ το γιατί το τραγούδι δεν αποτέλεσε μέρος του προηγούμενου full length τους, προκειμένου να ξεπεράσουν το 40λεπτο, αλλά τέλος πάντων, περσινά ξινά σταφύλια.
Από εκεί και πέρα, όπως και στο “If You Have Ghost” EP του 2013, το σχήμα φροντίζει να μας δείξει το πόσο καλό είναι στο να φέρνει στα μέτρα του κομμάτια άλλων. Το “Popestar” λοιπόν, διαθέτει τέσσερις διασκευές, στα “Nocturnal Me” (Echo And The Bunnymen), “I Believe” (Simian Mobile Disco), “Missionary Man” (Eurythmics) και “Bible” (Imperiet), δείχνοντας ξανά την αγάπη τους στην ευρύτερη pop rock μουσική.
Προφανώς η έκδοση του εν λόγω EP γίνεται καθαρά για λόγους marketing, προκειμένου να διατηρηθεί το momentum που έχει το συγκρότημα και η αλήθεια είναι πως ενώ παρουσιάζει ενδιαφέρον γενικά, δεν αποτελεί επιβεβλημένη αγορά, μιας κι εξ αρχής απευθύνεται κυρίως στους ένθερμους οπαδούς των Ghost κι όχι στη μάζα που τους γνωρίζει μονάχα εξ ονόματος.
Long story short (που λένε και στο χωριό μου), το “Popestar” δε θα λείψει από κανενός τη δισκοθήκη, αλλά συνάμα θα ευχαριστήσει (πρόσκαιρα) τους ουκ ολίγους ανά τον κόσμο fan των Ghost, οπότε όλα καλά και σατανικά.
783