Föllakzoid, Kooba Tercu (12/9/2016) Death Disco

Βράδυ Δευτέρας και ποιος να περίμενε πόσο εκρηκτικό θα αποδεικνυόταν. Ο ψυχεδελικός παλμός που “χτύπησε” στη Death Disco τόνωσε τις αισθήσεις και άνοιξε κανάλια επικοινωνίας με άλλες διαστάσεις.

Την αρχή έκαναν οι Αθηναίοι Kooba Tercu, χωρίς να μας λυπηθούν καθόλου, μας έχωσαν κατευθείαν στα βαθιά, ταρακουνώντας μας για τα καλά με τη θορυβώδη ψυχεδέλειά τους. Οι πειραματικές συνθέσεις με την εξωτική πινελιά που προσδίδουν τα τύμπανα και λοιπά κρουστά, το πάθος και το νεύρο τους πάνω στη σκηνή τούς αναδεικνύουν ως ένα όνομα που σίγουρα αξίζει την προσοχή μας και που, τουλάχιστον, ξέρει να μας κάνει να περνάμε καλά.

Κατά τις 11, οι τρεις Χιλιανοί ανεβαίνουν στη σκηνή. Ένας κι ένας όλοι τους, πολύ ενδιαφέρουσες μορφές και παρουσίες: ο μπασίστας Juan Pablo Rodrigues, ατάραχος με μαύρο γυαλί στην κατασκότεινη κατά τ’ άλλα Death Disco, ο ντράμερ Diego Lorca επιβλητικός, αν και μικρόσωμος, ογκώδης με πλούσια μούσια και μαλλιά, και ο κιθαρίστας Domingo-Garcia Huidobro, που το ακαταμάχητο vibe του έγινε φανερό απ’ το πρώτο λεπτό.

Είναι άκρως εντυπωσιακό το πώς αυτοί οι τύποι κατορθώνουν μέσα από μινιμαλιστικές συνθέσεις με άξονα μια διαρκώς επαναλαμβανόμενη μονοτονία να σου γραπώσουν τη συνείδηση και να σε βουτήξουν σε μια υπνωτιστική κατάσταση, αυτό που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως trance εμπειρία. Ο κόσμος, που γέμιζε σχεδόν τον χώρο, φαινόταν να ήξερε τι να περιμένει και εκδήλωνε ανοιχτά τον ενθουσιασμό του, ενώ δεν σταμάτησε στιγμή να λικνίζεται, άλλοι ήπια άλλοι εντονότερα, στη διαρκή γκρούβα των Föllakzoid.

Η όρεξη όμως και η καλή διάθεση δεν έλειπαν και από το ίδιο το συγκρότημα, που μας χάρισε σχεδόν μιάμιση ώρα απολαυστικού σετ, αυτοσχεδιάζοντας και επιμηκύνοντας τα κομμάτια, με αποτέλεσμα να σε παρασύρουν όλο και περισσότερο σε ένα διαλογιστικό βύθισμα. Τέσσερα κομμάτια έπαιξαν όλα κι όλα, δύο από τον δεύτερο δίσκο τους “II” και δύο από το περσινό “III”, με το “Earth” να μας παίρνει το μυαλό με τη 40λεπτη (με μια μικρή διακοπή) εκδοχή του.

Ένα χορταστικότατο live, απ’ αυτά που επιζητάς να ξαναζήσεις σύντομα.
 
Föllakzoid Setlist
Electric
9
Earth 
Trees

Photos:Βασιλικη Παναγοπουλου

577