SPACE SLAVERY

Το ατμοσφαιρικό τρίο των Space Slavery, δεν αποτελείται από νουμπάδες στο χώρο της ψυχεδελικής – underground σκηνής, παρόλο που μας συστήθηκαν δισκογραφικά το 2015 με το ομότιτλο “Space Slavery”. Αποτελούνται από τα ¾ των Lord 13 και παίζουν μαζί αρκετά χρόνια όπως μας εξηγούν κι ίδιοι, σε μια συνέντευξη που παραχώρησαν στο Rockway.gr. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι συχνές, αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις στο κοινό και μοιράζονται τη σκηνή με δυνατά ονόματα του χώρου (π.χ. Nightstalker). Η αγάπη τους για τη μουσική και το ταλέντο τους, αναδεικνύει τη μπάντα ως μια ανερχόμενη δύναμη στην εγχώρια σκηνή.

Θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στον φιλόξενο χώρο του rockway.gr και θα θέλαμε να συστηθείτε στο κοινό με λίγα λόγια για εσάς.
Πρώτα από όλα ευχαριστούμε για την φιλοξενία! Ειμαστε ο Dee (μπάσο/φωνή), Costas (τύμπανα), John (κιθάρα).

Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από τη δημιουργία σας; Πως γνωριστήκατε, πως ταιριάξατε και αν σκέφτεστε το δυναμικό αυτό τρίο να εξελιχθεί σε κουαρτέτο στην πορεία;
Παίζουμε μαζί από το 1998 στους Lord 13 και από το 2012 έχουμε βάλει μπροστά το Space Slavery. Η αγάπη μας για την μουσική είναι τεράστια και παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχουμε στις μέρες μας δεν σταματάμε! Είμαστε τρίο και θα παραμείνουμε έτσι.

Αν θέλαμε να σας κατατάξουμε σε κάποιο μουσικό ύφος, ποιο θα ήταν αυτό; Ο τίτλος Psychedelic Punk Rock ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας;
Η μουσική είναι μουσική. Νομίζω ότι ο κάθε ένας που θα ακούσει τον δίσκο μας θα τον χαρακτηρίσει διαφορετικά!

Τι σημαίνει ψυχεδέλεια για εσάς και ποια στοιχεία της εντάσσεται στον ήχο σας;
Όταν κλείνεις τα μάτια ταξιδεύεις μέσω της μουσικής και ο χρόνος περνάει και δεν το καταλαβαίνεις, τότε νομίζω ότι μπορείς να χαρακτηρίσεις την μουσική σου ψυχεδελική. Εμάς μας αρέσουν οι βαριές γεμάτες κιθάρες και τα επαναλαμβανόμενα riffs.

H δισκογραφική σας δουλειά έχει κυκλοφορήσει από το 2015 και προσφέρεται διαδικτυακά. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για αυτή; Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε, ποιοι παράγοντες σας βοήθησαν και ποια η αποδοχή της μέχρι τώρα από το κοινό;
Στις μέρες μας το διαδίκτυο έχει όλη την δύναμη, παρόλα αυτά έχει κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή (100 hand numbered cds). Βέβαια, το μεράκι μας είναι το βινύλιο και το ψάχνουμε αρκετά για να βγει. Το κόστος είναι κάτι που μας σταματάει αλλά θα το καταφέρουμε! Το album ηχογραφήθηκε ζωντανά χωρίς μετρονόμο και overdubs. Ήμασταν όλοι στον ίδιο χώρο και αποτυπώσαμε τη στιγμή. Ο δίσκος έγινε από φίλους, όπως ο Νίκος Κόλλιας στο Dope of Sound Studio που το έχουν δικά μας παιδια! Η αποδοχή από τον κόσμο είναι θετική ιδιαίτερα από κόσμο του εξωτερικού που μας βοηθούν πολύ κυρίως μέσω του bandcamp.

Δε διστάζετε να δημιουργείτε θέματα με μεγάλη διάρκεια (άνω των δέκα λεπτών tracks) – κοινώς αντιραδιοφωνικά, πράγμα που σημαίνει ότι το σύνολο και η ποιότητα δεν πρέπει να συμπυκνώνονται. Ποιες οι δυσκολίες να τα προωθήσετε στα μέσα και ποια η αποδοχή του κοινού ως προς αυτή την επιλογή;
Τα μεγάλα τραγούδια δεν είναι στόχος βγήκαν από μόνα τους. Αρχίσαμε να τζαμάρουμε στο studio και μας βγήκαν μεγάλα. Δεν περιμένουμε να ακούσουμε ποτέ την μουσική μας στο ράδιο αν τα παίξει κάποιος καλοδεχούμενο!!! Μόνο σε net radio έχουνε παίξει και αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους!!!

Η ψυχεδέλεια σε συνδυασμό με το σκληρό ήχο φαίνεται ότι επιστρέφουν στο μουσικό προσκήνιο. Που θεωρείτε ότι οφείλεται αυτή η τάση;
Πιστεύω ότι το internet βοήθησε πολύ σε αυτό διότι ακούστηκε κάτι διαφορετικό. Το ράδιο δεν θα έπαιζε ποτέ τραγούδια χωρίς ρεφρέν, τραγούδια που σε ταξιδεύουν χωρίς στίχους!

Ένα χρόνο περίπου από το δισκογραφικό σας ντεμπούτο και η συναυλιακή σας παρουσία είναι εντονότατη, με πολύ δυνατές συνεργασίες και σε μεγάλα live events. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για αυτά και τι αποκομίσατε;
Λόγω και των Lord 13 είμαστε πολλά χρόνια στην σκηνή οπότε ήταν εύκολο από εμάς να παίξουμε με Nightstalker και Karma to Burn. Πάντα ένα τέτοιο βράδυ έχει πολύ χαβαλέ μιας και βρίσκεσαι με φίλους και φοβερές μουσικές. Τα μεγάλα events έχουν το καλό ότι θα έχεις πολύ καλό εξοπλισμό αλλά σαν το Αν club δεν έχει! Τα καλύτερα live τα έχουμε ζήσει στο ΑΝ!

Πως κρίνετε την εγχώρια rock σκηνή και ποια σχήματα ξεχωρίζετε;
Η Ελλάδα έχει καταπληκτικές μπάντες! Είναι τρομερό να βλέπεις τεράστιους συναυλιακούς χώρους να γεμίζουν από Ελληνικές μπάντες. Τους ξεχωρίζουμε όλους, τον καθένα για ιδιαίτερους λόγους. Όλα τα παιδιά προτιμούν να ακούνε ή να παίζουν μουσική στον ελεύθερο χρόνο τους, αυτό τους κάνει ξεχωριστούς!

Ποιες οι επιρροές σας και τι ακούτε τον τελευταίο καιρό;
Black Sabbath, Jimi Hendrix, Motorhead, Hawkwind. Η λίστα από και κει πέρα είναι ατελείωτη και ανανεώνεται συνέχεια!

Στις 16 Σεπτεμβρίου εμφανίζεστε στο θρυλικό An Club με τους Okwaho και τους Reversed Nature. Τι να περιμένει το αθηναϊκό κοινό από αυτό το live και ποια τα σχέδιά σας για το Χειμώνα;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παίξουμε σαν να είναι η πρώτη και τελευταία μας φορά! Τα σχέδια μας είναι να κάνουμε live και ως τα Χριστούγεννα να βγάλουμε ένα EP. DRINK – SMOKE – LISTEN.

359

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.