KROH: “Altars”

Σας έχει τύχει ποτέ να τρώτε τόσο πολύ το αγαπημένο σας φαί που έστω και προσωρινά να μπουχτίσετε;

Τώρα τελευταία αυτό κινδυνεύω να πάθω με τις doom και sludge κυκλοφορίες. Μπορεί η εν λόγω σκηνή να είναι μια από τις μεγάλες αδυναμίες μου αλλά αυτή η υπερπαραγωγή της πρόσφατης περιόδου κάπου κοντεύει να με κάψει.

Χρωστάω λοιπόν ένα ευχαριστώ στους Kroh που κάπου με κάνανε να συνέλθω, γιατί είναι πραγματικά αναζωογονητικό να βλέπεις μια μπάντα που ήξερες και συμπαθούσες (αλλά μέχρι εκεί), να παίρνει τρελά xp και να ρίχνει ένα γερό level-up. Αν και ξεκίνησαν σαν ένα αρκετά ενδιαφέρον project 2 ατόμων, ο Paul Kenney (Mistress, Fukpig και session-ας των Anaal Nathrakh) αναβάθμισε την μπάντα σε πλήρες γκρουπ το 2015 και αντικατέστησε τον αρχικό τραγουδιστή Francis Anthony με την Oliwia Sobieszek και μετά από 2 single ήρθε η ώρα του “Altars”, του πρώτου άλμπουμ τους με τη νέα σύνθεση.

Η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι πασιφανής, ενώ παλιά ήταν μια καλή αλλά όχι εξαιρετική μπάντα τώρα παίζουν με άλλο αέρα και άλλη ποιότητα. Μετά από μια εισαγωγή ακολουθούν 8 κομμάτια σκληρού και μπασάτου sludgy doom με πιο παραδοσιακές doom metal πινελιές οι οποίες αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο με τα απολαυστικά μελωδικά, και ίσως και επικά σε σημεία φωνητικά της Oliwia. Η παραγωγή είναι βαριά, οι διάρκειες των κομματιών γύρω στα 4-5 λεπτά, ιδανικές για να μην κουράζουν και μακριά από τα 8λεπτα και βάλε που μας έχει συνηθίσει το είδος, τα riff θυμίζουν την πρώιμη περίοδο των Electric Wizard (χωρίς όμως τα γκαρίσματα) με ολίγους Cathedral-ισμούς της doom περιόδους τους, και ενώ λόγω φωνητικών θα παίξει σίγουρα σύγκριση με Windhand η αλήθεια είναι πως η ομοιότητα είναι επιφανειακή, αφού οι Αμερικάνοι ακολουθούν πιο ψυχεδελική/αεράτη προσέγγιση ενώ οι Kroh, Βρετανοί γαρ είναι πιο επιβλητικοί και σκοτεινοί σε feeling.

Ναι, ξέρω ότι έχετε βαρεθεί να διαβάζετε για νέες doom και sludge κυκλοφορίες, ακόμα όμως  και αν θέλετε να περιορίσετε λίγο την ενασχόληση σας με τη σκηνή προτείνω μια από τις μπάντες που θα επιλέξετε να ακούσετε αυτό τον καιρό να είναι οι Kroh, είναι αρκετά καλοί για να ξεχωρίσουν από τον κυκεώνα και αξίζουν την προσοχή σας.

411

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.