ORANSSI PAZUZU KAI HEXVESSEL ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟ GAGARIN!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ORANSSI PAZUZU + HEXVESSEL
3 SHADES OF BLACK & GAGARIN 205 PRESENT:

ORANSSI PAZUZU + HEXVESSEL

special guests: Mock the Mankind, The Dead Creed

Τιμή εισιτηρίου : 18€ (limited viva), 20€ (προπώληση), 22€ (ταμείο) [τα εισιτήρια που θα αγοραστούν μέσω του viva.gr και των φυσικών του σημείων προπώλησης, θα ανταλλάσονται με εκτυπωμένο εισιτήριο στην είσοδο]

Σημεία προπώλησης : www.viva.gr , καταστημάτα Public, SevenSpots, Media Markt, Reload (Πανεπιστημίου 54), Ευριπίδης, Syd Records (Πρωτογένους 11, Ψυρρή)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30

ORANSSI PAZUZU

Από τον αστρικό ταξιδιώτη του Muukalainen puhuu (2009), στον περιπλανώμενο ερημίτη του Kosmonument (2011), στη διάλυση του στο κέντρο του κόσμου στο Valonielu (2013) και στην αφύπνιση του σε νέα απόλυτη συνειδητότητα στο Έπος του Värähtelijä (2016).

Ψυχεδελικό black metal απ’τη γη του απολύτου, που το τοπίο της μεταβαίνει από το συνεχόμενο σκότος στο συνεχόμενο φως για να επιστρέψει στο σκότος. Και ξανά στο φως, ο ήχος των Oranssi στέκεται διαρκώς πέρα από το δυισμό, συγγενής και των δύο αλλά και ελεύθερος ως βιογράφος τους.

Με τον ίδιο τρόπο βρίσκεται να περιγράφει τα ακρότατα σημεία του μακροκόσμου και όσο το κάνει μας οδηγεί στη αντιδιαστολή του, το απειροελάχιστο δονούμενο σημείο.

Ο ήχος τους δεν προσπαθεί να εξηγήσει ή να προτείνει, αντιθέτως ως αφήγημα δημιουργεί τις βάσεις για να εισπράξουμε ερμηνείες. Και αν και δεν προσπαθεί να προτείνει, η σαφήνεια των ελεύθερων δρόμων και δομών που χαράζει οδηγεί σε συγγενικές για τον ακροατή εμπειρίες.

Η ομορφιά ενός χάους πλήρους με νόμους και κόσμους δικούς του, που σε θολή ψυχεδελική εξάρση αναδιαμορφώνει την πραγματικότητα και μιλάει γι’αυτήν.

Οι Oranssi Pazuzu είναι ένα σπουδαίο γεγονός, μια μπάντα που πραγματικά δημιούργησε δικό της είδος πειραματιζόμενη στη σύζευξη αλλά και στα ακρότατα της ψυχεδέλειας και του black metal και που προσφέρει αναλόγου βάρους μοναδικές εμπειρίες. Και είμαστε εδώ για να το ζήσουμε.

Το motto της μπάντας είναι: Οι Oranssi Pazuzu κάνουν μουσική που προσκαλεί εμπρηστές και καπνιστές να πιάνουν τα χέρια.

HEXVESSEL

Δεν είναι πολλές οι φορές που ένα crossover όνομα έρχεται για συναυλία στην πόλη ακριβώς “τη στιγμή που συμβαίνει”: τώρα, με τους Hexvessel, είναι μια από αυτές τις στιγμές.

Ένα πράγμα για το οποίο δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Kvohst, δηλαδή τον Mat McNerney, είναι η απραγία: ο τραγουδιστής των Beastmilk, Grave Pleasures και Gangrenator, είναι ταυτόχρονα κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής των Hexvessel, και, προφανώς, δεν γνωρίζει τι θα πει κούραση. Ως Βρετανός που έχει ζήσει αρκετά σε σκανδιναβικές χώρες, ο Kvohst μπορεί να ισχυρίζεται ότι μεταξύ των επιρροών του (και των μουσικών δοκιμών του) περιλαμβάνονται ακραίο black metal, avant garde προσεγγίσεις και occult στοιχεία. Η θητεία του σε μπάντες με γενεαλοκικά δέντρα που περιλαμβάνουν ονόματα μεγέθους Ulver ή At The Gates αποτελεί τουλάχιστον εγγύηση για τη δημιουργική πορεία του, και είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες προσδοκίες για το πιο πρόσφατο εγχείρημά του, τους Hexvessel, το οποίο ξεκίνησε όταν μετακόμισε στη Φινλανδία, αρχικά ως solo project, για να μετεξελίξει στη συνέχεια σε εντυπωσιακή full band.

Οι Hexvessel έχουν βγάλει ήδη τρεις δίσκους από το 2011 μέχρι σήμερα – ηχογραφήσεις στη διάρκεια των οποίων ο ήχος τους εμπλουτιζόταν διαρκώς. Ο πρώτος δίσκος ήταν η (επιτυχής) προσπάθεια του Kvohst και της παρέας του να καταπιαστεί με το folk και την ψυχεδέλεια. Κατόπιν τζαζ, ψυχεδελικό ροκ, darkfolk και ευθείες ματιές προς τα 60s και τους 70s classic rock ήχους ενσωματώθηκαν στη μουσική της μπάντας, πάντα υπό την “καλλιτεχνική διεύθυνση” του frontman o οποίος διερευνούσε τις ικανότητές του σε μια διαφορετική, πιο λυρική στιχουργία, την οποία έντυνε με πιο μελωδικά και αιθέρια, πλέον, φωνητικά.

Φαίνεται πως ο μουσικός τύπος δεν βρήκε εύκολο να κατατάξει κάπου το When We Are Death, το άλμπουμ που κυκλοφόρησαν οι Hexvessel στις αρχές του 2016 – κατέφυγαν, λοιπόν, στο να καταγράψουν τις εκλεκτικές, μακρινές ή κοντινές, με ονόματα διαμετρήματος Doors, Uncle Acid, Jethro Tull, Bowie και Ghost. Αρκετά αντικρουόμενοι μεταξύ τους, αυτοί οι “συγγενείς”, όμως ακριβώς αυτό είναι που κάθιστά το live των Hexvessel ίσως το πιο ενδιαφέρον της σεζόν.

Mock the Mankind

Οι Mock the Mankind είναι ένα τριμελές συγκρότημα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2012 οπότε και αποφάσισαν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην σκηνή μέσω ατμοσφαιρικών heavy doom δημιουργιών. Στην μικρή τους πορεία έχουν μοιραστεί ζωντανά το σανίδι με σπουδαία ονόματα του ελληνικού και ξένου χώρου όπως οι Agnes Vein, Omega Monolith, Kalpa, Aminac, Hearth, Green Yeti, Jucifer και Jakob.

Τον Σεπτέμβρη του 2015 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλεία με τίτλο “Ruination”. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε εξ΄ ολοκλήρου ζωντανά σε διάστημα τριών ημερών, η μίξη έγινε στα Piper Studio από τον Διογένη Κυρατζόγλου, ο οποίος μαζί με την μπάντα έκανε και την παραγωγή. Όσον αφορά το mastering το συγκρότημα συνεργάστηκε με τον Brad Boatright στα Audiosiege Studio στο Portland (OR), USA γνωστός για τις συνεργασίες του με μπάντες όπως Sleep, Sun O))), High On Fire, Downfall of Gaia και πολλές άλλες. Τέλος, τα artwork και layout, έχει επιμεληθεί η Λένα Στ. Αποστόλου. Ο δίσκος διανέμεται σε 100 περιορισμένα DIY digipack.

Αυτή τη στιγμή επανακυκλοφορούν το Ruination σε βινύλιο μέσω της Ιταλικής Taxi Driver Records και ετοιμάζουν την επόμενή τους δισκογραφική δουλειά.

The Dead Creed

Έχοντας καταληφθεί σε μια μόνο ανάσα στα ιερά βάθη ενός σπηλαίου στην Ουρανούπολη, το The Dead Creed είναι το ακουστικό death metal project και alter ego του Θωμά Ερημίτη (The Psalm). Αβυσσαίο και ωκεάνιο το The Dead Creed είναι ένας μοναστικός και ενδοσκοπικός διαλογισμός πάνω σε όλα όσα έχουν χαθεί και μπορούν να ξαναβρεθούν σε σιωπηλή στάση και διαπεραστικούς ψαλμούς.

Ο πρώτος του δίσκος θα κυκλοφορήσει από την 3 Shades of Black μέχρι το τέλος του 2016.

420