SKELTERS

Οι Skelters είναι μία μπάντα που πάντα θα έχει ως προτεραιότητα να διασκεδάσει το κοινό με τις πολλές και καλές κλασσικές διασκευές που παίζει εδώ και κάμποσα χρόνια. Το συγκρότημα με τα αμέτρητα live, την αστείρευτη ενέργεια και τα εξαιρετικά tribute που κάνει σε μεγάλα συγκροτήματα του παρελθόντος (Pink Floyd, Queen, U2, Beatles κ.α) έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό ένα αξιόλογο δίσκο. Ήρθε λοιπόν η ώρα να γνωρίσουμε καλύτερα τους Skelters και να μας αποκαλύψουν σημαντικές λεπτομέρειες για την μέχρι τώρα πορεία τους.

Γιατί ενώ υπάρχετε τόσα πολλά χρόνια αποφασίστε μόλις το 2009 να κυκλοφορήσετε το “Explain To Me”;
Η αλήθεια είναι ότι τα πιο πολλά τραγούδια του album έχουν γραφτεί μέσα στην περίοδο 1998-2003, τα πράγματα εκείνα τα χρόνια όσον αφορά την μουσική με αγγλικό στίχο δεν ήταν και τόσο ευνοϊκά, κυριαρχούσε πιο πολύ το ελληνικό ροκ και εμείς φυσικά δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε cd με αγγλικό στίχο στην Ελλάδα και έτσι είχαμε παραμελήσει το θέμα. Ένας πρόσθετος λόγος που κυκλοφόρησε το 2009, ενώ ουσιαστικά όλο το album ήταν έτοιμο από το 2007, είναι το ότι μιλούσαμε με πολλές εταιρίες εκείνη την περίοδο για το ποια θα το κυκλοφορούσε και αυτή η διαδικασία μας καθυστέρησε άλλα δύο χρόνια.

Skelters--interview

Οι κριτικές για το παρθενικό σας δίσκο ήταν θετικές. Υπάρχουν πράγματα που θα θέλατε να είχατε προσθέσει ή γενικά να αλλάξετε;
Θα θέλαμε να το είχαμε κυκλοφορήσει πιο μπροστά χρονικά, επίσης θα θέλαμε να πειράξουμε και να “διορθώσουμε” κάποια πράγματα που έγιναν στις ηχογραφήσεις και στη μίξη και να κάναμε το mastering στο Abbey Road!

Για ποιο λόγο προτιμάτε να παίζετε κυρίως διασκευές;
Ο κυριότερος λόγος θα λέγαμε ότι είναι η δύναμη της συνήθειας, αφού από παιδιά ακόμη είχαμε ξεκινήσει το συγκρότημα παίζοντας διασκευές και αυτό έμεινε μέχρι και σήμερα. Επίσης είναι γεγονός ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να παίζεις σε συναυλίες αποκλειστικά τα δικά σου κομμάτια (ιδίως αν έχεις και αγγλικό στίχο) γιατί ο κόσμος κουράζεται και δεν διασκεδάζει. Από την άλλη ένα συγκρότημα δεν μπορεί να προχωρήσει παίζοντας μόνο διασκευές, γιατί μετά μετατρέπεται σε ένα “live-jukebox”και δεν έχει τη δικιά του “φωνή”. Εμείς προσπαθούμε να παίζουμε όσο περισσότερα δικά μας κομμάτια γίνεται, συμπληρώνοντας το πρόγραμμα με τις απαραίτητες διασκευές.

Skelters--interviewΠαίζετε τακτικά και κάνετε αφιερώματα σε μεγάλα συγκροτήματα του παρελθόντος. Ποιό tribute χαρήκατε ιδιαίτερα;
Όλα τα αφιερώματα που κάνουμε έχουν την γλύκα τους! Το αφιέρωμα στους Queen είναι ένα αφιέρωμα που δεν το έχουμε κάνει τόσες πολλές φορές όσο τα υπόλοιπα και θα θέλαμε να το ξανακάνουμε! Το αφιέρωμα Elvis Presley VS Beatles όμως είναι το αφιέρωμα που το χαρήκαμε περισσότερο γιατί πολύ απλά είναι δύο σε ένα live! Και φυσικά περιέχει πολύ χορό! Το U2 πάλι μας αρέσει γιατί εκτός από το μουσικό θέμα παρουσιάζουμε και show όπως τις παλιές περιοδείες των U2.

Ο δίσκος σας είναι αφιερωμένος στο John Lennon… Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος;
Ο λόγος είναι ότι αν δεν γνωρίζαμε μουσικά τον John Lennon και τους Beatles δεν θα υπήρχαν Skelters. To “Explain To Me” είναι το πρώτο κομμάτι που έγραψε ο Angel πίσω στο 1998 και οι στίχοι ουσιαστικά είναι ένα αφιέρωμα στον άνθρωπο που μαζί με τον Elvis και τους υπόλοιπους Beatles άλλαξε την ιστορία της μουσικής είτε σαν συνθέτης είτε σαν τραγουδιστής είτε σαν επαναστάτης είτε σαν ακτιβιστής. Ο John Lennon είναι για εμάς ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης του 20ου αιώνα και αυτό άλλωστε δεν το πιστεύουμε μόνο εμείς αλλά και οι περισσότεροι τραγουδιστές και μπάντες όπως ο Βono, o Roger Waters, Liam Gallagher, Freddie Mercury & Queen, Nirvana, Kurt Cobain, Aerosmith, Coldplay, είναι αμέτρητη η λίστα. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του Ozzy Osbourne στο περιοδικό Q Magazine: “ο John Lennon είναι κατά την γνώμη μου ο μeγαλύτερος μουσικός θρύλος που περπάτησε ποτέ στην Γή. Το μεγαλύτερο πράμα στην ζωή μου για το οποίο μετανιώνω είναι ότι δεν πήγα να τον γνωρίσω.” Εκτός του ομότιτλου κομματιού του δίσκου μας (“Explain To Me”) που είναι αφιερωμένο στον John το κομμάτι μας “My Life Has Changed” είναι 99% Lennon αν το ακούσετε καλά! Σκεφτείτε μόνο αυτό: Ο άνθρωπος που μιλούσε για την αγάπη και την ειρήνη δολοφονήθηκε..

Skelters--interviewΥπάρχει κάποιο τραγούδι στο album που έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τους Skelters;
Όλα σχεδόν τα κομμάτια έχουν γραφτεί για πραγματικά γεγονότα και τα πιό πολλά τα έχει γράψει ο Angel, είναι βγαλμένα μέσα από την ζωή και είναι κάποια από αυτά βιώματα και σκέψεις της κάθε στιγμής. Δηλαδή το “See How Much I Love You”, “She’s A Liar” και “Now Is Τhe Chance”, είναι σκέψεις και βιώματα του Angel, αυτά που ένιωθε τα έλεγε μέσα από τα τραγούδια! Όπως και ο Daniel στο “My Life Has Changed” και “It’s A Pity”. Το “Corruption” από την άλλη είναι το κομμάτι που μας αρέσει γιατί είναι το πιο σκληρό του δίσκου και απλά λέει την αλήθεια: Παντού υπάρχει διαφθορά.

Που νομίζετε ότι οφείλεται η μεγάλη επιτυχία που έχουν οι συναυλίες σας;
Στο ότι κάνουμε καταρχάς τον κόσμο να διασκεδάζει, να χορεύει και στο show μας, στο play list μας, δεν θα βρείς πολλές μπάντες που να παίζουν Beatles, Εlvis Presley, Queen, U2, Little Richard, κ.α. επίσης στην απόδοση των κομματιών όσο πιο κοντά στο πρωτότυπο, πάντα το επιδιωκαμε να μην κάνουμε διασκευές και πιστεύουμε το έχουμε πετύχει αυτό έως και 90% σε πολλά κομμάτια. Η δυνατή χρακτηριστική φωνή του Angel που μπορεί να τραγουδήσει σχεδόν τα πάντα από rock ΄n roll, “pop”, μπαλάντες, hard rock μέχρι soul και funk και φυσικά τα φωνητικά μας. Αλλωστέ το κομμάτι του δίσκου μας τα λέει όλα: “Let’s Go Party”!

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα συγκρότημα στην Ελλάδα να ηχογραφήσει ένα δίσκο έχουν μειωθεί. Τελικά ποια είναι τα σημερινά εμπόδια για να προοδεύσει ένα group στη χώρα μας;
Όση περισσότερη προώθηση έχεις τόσο πιο αναγνωρίσιμος έισαι. Αυτό λείπει ακόμη, αν και γίνονται αρκετά θετικά βήματα. Και φυσικά να αφυπνιστεί ο κόσμος να ψαχτεί και να ακούσει μουσικές που δεν προωθούνται για διάφορους λόγους και όμως αξίζουν πολλά περισσότερα από αυτά που προβάλλει η tv και διάφοροι ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Skelters--interview

Ο ήχος σας παραπέμπει στις μεγάλες μπάντες των 70s και των 60s. Τι μαγικό είχαν εκείνα τα συγκροτήματα και σας επηρέασαν τόσο πολύ;
Ήταν γενικότερα το κλίμα και το στυλ εκείνης της εποχής, τα τραγούδια ήταν πιο ελεύθερα, πιο αληθινά, υπήρχε η rock επανάσταση και το κίνημα της σεξουαλικής απελευθέρωσης. Όλα αυτά συνετέλεσαν στο να γραφτεί όπως είπες μαγική μουσική και κομμάτια ανεπανάληπτα.

Τι σημαίνουν για εσάς οι Beatles, Pink Floyd, U2, Led Zeppelin, Queen και Elvis Presley;
Η μουσική αυτών των καλλιτεχνών είναι το Α και το Ω για εμάς, για την μουσική που εμείς γράφουμε και γενικότερα πλέον είναι η “κλασσική μουσική” του 20ού αιώνα. Όσα χρόνια και να περάσουνε η μουσική τους θα μείνει ανεξίτηλη και θα επηρεάζει όλους τους νέους καλλιτέχνες και τις νέες μπάντες. Και σε 100 χρόνια πάλι θα θέλουνε να γίνουνε οι νέοι Beatles.

Skelters--interview

Υπάρχουν άμεσα σχέδια για το μέλλον;
Στα άμεσα σχέδια είναι η οπτικοποίηση δύο τραγουδιών από το album, αρχικά του “Explain To Me” και του “Let’s Go Party” και ίσως και του “She’s A Liar”, η συνέχιση των live εμφανίσεων μας σε όλη την Ελλάδα και η σύνθεση και ηχογράφηση νέων κομματιών.

Στείλτε ένα μήνυμα στους οπαδούς σας και στους αναγνώστες του Rockway.gr
Keep on Rockin’, Peace,Love and Rock n’ Roll !


230