HIGH SPIRITS: “Motivator”

Προσωπικά, όταν είχε βγεί το “Another Night” το 2011, είχα πάθει μεγάλη πλάκα κι όταν τους είδα και στο Up the Hammers Festival και στο Keep it True Festival πριν κάτι χρόνια, επιβεβαιώθηκα σαν οπαδός τους.

Έκτοτε απέκτησα οτιδήποτε είχαν κυκλοφορήσει και μπορούσα να βρω και μόλις πληροφορήθηκα για το νέο τους δημιούργημα μου έφυγαν λίγα τσισάκια…

“Motivator” λέγεται και το έχω ακούσει αρκετές φορές μέχρι να γράψω αυτές εδώ τις αράδες. Οι High Spirits δε διαθέτουν την fancy γκλαμουριά των ’80s πάντα, αλλά δεν έχουν ούτε την γραφικότητα των σημερινών ονομάτων στη metal σκηνή. Είναι απλοί, τίμιοι, παίχτες, παντελονάτοι μουσικοί και ωραίοι σαν άνθρωποι.

Παίζουν κλασικό Hard Rock χωρίς πολλές κιθαριστικές φλυαρίες αλλά με πολλές εύθυμες μελωδίες και συνθέσεις που σου φτιάχνουν την διάθεση. Παίζουν πολύ απλή μουσική, χωρίς πολύπλοκα θέματα. Άλλωστε το απλό είναι και το καλύτερο. Στηρίζονται πάντα στις πολύ καθαρές παραγωγές στις οποίες ακόμα και το μπάσο έχει πρωταγωνιστικό χαρακτήρα και δημιουργούν ένα κλίμα ευφορίας με το feeling που βγάζουν από τους ενισχυτές τους.

Μελωδικά riff απαρτίζουν όλον το δίσκο, τα τύμπανα σε ρόλο multi ανεβοκατεβάζουν ταχύτητες, το μπάσο όπως είπαμε ακούγεται ολοκάθαρα και η φωνητική χροιά ταιριάζει απόλυτα με την μουσική. Να πούμε όμως ότι ο ιθύνων νους σε όλη την υπόθεση είναι ο Chris Black που βάζει την υπογραφή του σε όλα τα όργανα και τέλος, κλείνω με την νούμερο ένα δισκογραφική εταιρεία από την οποία δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι High Spirits. Είναι η High Roller Records κυρίες και κύριοι!

Υπομονή τώρα μέχρι να βγεί και επίσημα το “Motivator” και να τους ξαναδούμε και live ξανά.

426

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.