ARMORY: “World Peace… Cosmic War”

Σουηδία, η χώρα “εγγύηση” στην παραγωγή κι εξαγωγή του νέου κύματος στο Heavy Metal και η High Roller Records είναι αυτή που μας δίνει στο πιάτο όλα τα καλά συγκροτήματα προς τέρψιν του δικού μας αυτιού.

Οι Armory δεν θα μπορούσαν λοιπόν να λείπουν από το δισκογραφικό σακί της H.R.R. και μετά από τα δυο demo που είχαν στην κατοχή τους, ήρθε η ώρα και μας παρουσίασαν πριν λίγες μέρες το παρθενικό τους δίσκο ονόματι “World Peace… Cosmic War”.

Με οδηγούς την αφρόκρεμα της δεκαετίας του ’80 κι εμπνεύσεις από συγκροτήματα ογκόλιθους όπως Iron Maiden, Running Wild, Judas Priest, Agent Steel, Helstar και Savage Grace, οι Armory συνέδεσαν όλα αυτά που τους ηδόνιζαν (για να μην γράψω καύλωναν) και δημιούργησαν ένα παρθενικό δίσκο – φωτιά που ήρθε για μα τον ακούσουμε πολλές φορές.

Δισολίες πάρε δώσε με ξεσηκωτικό κι ίσως επικό χαρακτήρα, μελωδικές και γρήγορες που σου φτιάχνουν την διάθεση, τύμπανα στο fast mode για να σπάσεις κάθε άλατο που υπάρχει στον σβέρκο σου και από καθαρά έως τσιριδωτά φωνητικά που πολλές φορές βγαίνουν από το λαρύγγι του τραγουδιάρη ως κάθαρση στο feeling της μουσικής.

Άκρως παραδοσιακός σουηδικός ήχος, απόλυτα ταιριαστός στο Heavy-Speed Metal που βγαίνει από τους ενισχυτές των Armory και παραγωγή στα πρότυπα των μεγαθηρίων του Speed Metal που μεσουρανούσε στα ΄80’s.

Τίγκα σωστός και τίμιος δίσκος από τους Armory και το μόνο που μένει είναι να τους δούμε και ζωντανά στη χώρα μας.

518

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.