HELLBRINGER: “Awakened from the Abyss”

Κοάλα – Thrash Metal, σημειώσατε διπλό και το λέω αυτό γιατί οι Hellbringer μας έρχονται από την μακρινή Καμπέρα, την πρωτεύουσα δηλαδή της Αυστραλίας.

Έχοντας στο ενεργητικό τους ήδη ένα EP, ένα single κι έναν δίσκο, αποφάσισαν μετά από τέσσερα έτη να βγάλουν σε κυκλοφορία το δεύτερό τους άλμπουμ, “Awakened from the Abyss”.

Όμορφη και θρασύτατη δουλειά από το αυστραλοτρίο, βασισμένη στη χρυσή εποχή των αμάνικων κοντών t-shirt, του τζιν σωλήνα, της ζώνης με τις σφαίρες και του λευκού αθλητικού μποτακίου. Ταξίδι πίσω στο 1980 λοιπόν το οποίο φαίνεται κι από την παραγωγή της κυκλοφορίας αυτής.

Άκρως Slayer-ικός (μόνο Θρας) ήχος όπως τον γνωρίσαμε την τριετία 1983-1986 με ακατέργαστο ήχο σε κιθάρα, μπάσο και ειδικά στα ντραμς. Όντως δεν ξεφεύγουν καθόλου από τις φόρμες που ηχογράφησαν οι Slayer στα “Show No Mercy” και “Hell Awaits”, αλλά οι Hellbringer δίνουν την δική τους πινελιά με riff ξυράφια, τύμπανα ακατέργαστα αλλά θερίζουν με τα break που κάνουν και την ταχύτητα που αναπτύσσουν και τα vocals βγαίνουν κατευθείαν από την κόλαση.

Δεν θα γράψω άλλα για αυτόν τον δίσκο γιατί όποιος γουστάρει τα πρώτα Slayer σίγουρα θα κωλογουστάρει κι αυτό εδώ το δημιούργημα… στο repeat και show no mercy λοιπόν.

504

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.