THE KYLE GASS BAND: “Thundering Herd”

Η δεύτερη δισκογραφική απόπειρα του μοναδικού  για τα δεδομένα του στυλιζαρισμένου rock KG, συνεργάτη για όσους δεν γνωρίζουν, του εξίσου μοναδικού JB στους τεράστιους D.

Αν και πάλι δεν έχετε πιάσει το innuendo, πρόκειται για τον προσφιλέστατο, πολυτάλαντο και ταλαίπωρο Kyle Gass ή Cage ή Rage, που βασανίζεται από τον τροφαντό διαβολέα που ακούει στο όνομα Jack Black στους μοναδική εμπνεύσεως Tenacious D. Αυτή είναι η δεύτερη κυκλοφορία του προσωπικού σχήματος του Kyle και χάριν συντομίας θα τους αποκαλούμε KGB από τούδε και στο εξής.

Νταξ, το πράμα δεν απέχει πολύ από το προηγούμενο πόνημα του εν λόγω supergroup όπως αυτοαποκαλούνται, παρόλο που πέραν του Gass δεν γνωρίζω κανένα άλλο μέλος και τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει δραματικά. Μιλάμε και πάλι για μια καλογυαλισμένη μπάντα κλασικού rock, συγγενή προς τους Bad Co. και τους Lynyrd Skynyrd, πλην της σύγχρονης, παραγωγής. Κι όπως πάντα, η θεματολογία είναι το γνώριμο, αμιγώς slapstick, χιούμορ του Gass, χωρίς τους εμβόλιμους διαλόγους και την αβυσσαλέα κωμική παρουσία του Black.

Από ένα σημείο και πέρα οι KGB κάνουν κάποια ελαφρά πειράματα με το lounge jazz στο δηκτικό  “Uncle Jazz” και το αποχαιρετιστήριο “Best that We can do in the Time Allotted”, όπου  η γέφυρα του τραγουδιού χάνεται πάνω από έναν αυτοσχεδιασμό σε στιλ Santana.

Αρκούντως καλό κι ευχάριστο στο σύνολό του, το “Thundering Herd” θα το εκτιμήσουν οι fan της ευρύτερης πορείας του Kyle Gass.

447