DEATHCROP VALLEY

Το heavy / stoner / “πες το και Χαράλαμπο” rock καλά κρατεί στη χώρα μας και μια από τις πάμπολλες μπάντες που αποφάσισαν να το υπηρετούν είναι και οι Deathcrop Valley, μια αθηναϊκή τετράδα μουσικών που βρίσκεται ήδη στο στάδιο ηχογραφήσεων της debut full length δουλειάς της. Οι Deathcrop Valley θα εμφανιστούν στις 20 Αυγούστου στο “Under The Quarry Metal Fest” που θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Θέατρο του Άλσους Βεΐκου και το Rockway.gr βρήκε την ευκαιρία να κάνει μια πρώτη γνωριμία με άλλο ένα ανερχόμενο εγχώριο “μπουμπούκι” του σκληρού ήχου…

Καλησπέρα παιδιά. Και ας ξεκινήσουμε με μια κλασική ερώτηση. Ποιοί είστε και τι θέλετε από τη ζωή μας;
Είμαστε ένα τετραμελές heavy rock σχήμα με αγγλόφωνο στίχο από Αθήνα και θέλουμε να μας ακούτε και να έρχεστε στα live.

Ποια είναι η σύνθεση της μπάντας; Έχετε παίξει και σε άλλα group;
Η μπάντα αποτελείται από τον Άλεξ Καυκανιώτη (κιθάρα) που θα τον ακούσετε και στους Οak I Wither, τον Άρη Λάμπο (φωνή) που ήταν πολλά χρόνια με τους System Decay και κάνει και διασκευές με τους Cover Up, τον Κώστα Αμαργιανιτάκη (ντραμς) ο οποίος βαρεί τα τύμπανα του και με τους Desert Monks και με τους Cover Up κι εμένα, Άγγελο Μανάρα (μπάσο), oπου μπασογραμμές μου ακούτε και στους Ρazastarr, Dagobah System, Duende, Daze of Youth και άλλους περίεργους…

Πώς θα ονομάζατε το είδος μουσικής που παίζετε εσείς οι ίδιοι και τι ήταν αυτό που σας έλκυσε σε αυτό το στιλ;
Παίζουμε heavy rock, εγώ προσωπικά ελκύστηκα από τους Monster Magnet όταν τους είδα support στους Metallica το 1999 αλλά βγαίνει αβίαστα, δεν προσπαθούμε να παίξουμε κάπως, ό,τι βγει, το heavy rock το βάζουμε πολύ γενικά σαν όρο να καταλαβαινόμαστε αφού έχουμε διάφορα στοιχεία στη μουσική μας όπως το funk π.χ. Το σίγουρο είναι ότι θα ακούσεις fuzz και χαμηλά κουρδίσματα ,από κει και πέρα δεν θέλουμε να βάζουμε όρια.

Ποιες είναι οι επιρροές σας ως μπάντα ή ατομικά τα ακούσματά σας;
Νομίζω οι κυριότερες επιρροές είναι οι Clutch, οι Monster Magnet, οι Kyuss και οι Red Hot Chilli Peppers, από κει και πέρα ο καθένας ακούει τα δικά του ο Άρης κι ο Άλεξ έχουν πιο metal ακούσματα, ο Κώστας ως εικοσάχρονος πιο καινούρια πράγματα κι εγώ… άσ’ το, ό,τι να ‘ναι, ανάλογα την ώρα πάντως κάτι όλο το 24ωρο.

Πόσο δύσκολο είναι κατά τη γνώμη σας να εξαπλώσει μια μπάντα το όνομά της στη σημερινή εποχή της υπερπροσφοράς;
Θέλει πολύ δουλειά και στο στούντιο και στην προώθηση, στο να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερα και ποιοτικότερα live όλο και πιο μακριά από τη βάση μας την Αθήνα.

Πώς βλέπεις την εγχώρια σκηνή μας; Και πως βλέπεις τα πράγματα γενικά σε αυτόν τον ήχο, είτε εσωτερικά είτε στο εξωτερικό; Υπάρχει μέλλον;
Τα πράγματα νομίζω πάνε καλύτερα από ποτέ, με όλο και περισσότερες αγγλόφωνες heavy ή και λιγότερο heavy rock μπάντες να τα πηγαίνουν περίφημα κι εντός κι εκτός Ελλάδος. Το μέλλον κρίνεται ευοίωνο σε αυτό το θέμα.

Υπάρχει κάποια μπάντα που να ξεχωρίζεις και θα πρότεινες στο κοινό;
Nightstalker, Planet of Zeus, 1000mods αλλά νομίζω τους ξέρει ήδη ο κόσμος.

Στις 20 Αυγούστου θα εμφανιστείτε στο Ανοιχτό Θέατρο του Άλσους Βεΐκου, στα πλαίσια του “Under The Quarry Metal Fest”, μαζί με κάποιες ακόμη πολύ ελπιδοφόρες μπάντες. Πως προέκυψε η συμμετοχή σας;
Υποκύψαμε σε ανήθικες προτάσεις και σκληρούς εκβιασμούς… Πέρα απ την πλάκα, ο Άρης ο τραγουδιστής μας είναι γαλατσιώτης κι όταν ο Παναγιώτης από τους Parthian Shot (και διοργανωτής του UTQ) έψαχνε τις μπάντες που θα παίξουν, επικοινώνησαν και η συμμετοχή μας επικυρώθηκε με ένα μπουκάλι λάδι απ’ το χωριό.

Τι υλικό θα παρουσιάσετε και τι να περιμένουμε από εσάς στη σκηνή του U.Τ.Q;
Θα παίξουμε όλη τη δισκογραφία μας. (σ.σ.: έχω πεθάνει στο γέλιο ρεεεεε!)

Έχετε να ανακοινώσετε κάτι νέο από το στρατόπεδό σας; Ενδεχομένως κάποια full length δουλειά;
Έχουμε πέσει με τα μούτρα και γράφουμε το πρώτο δίσκο μας στο Recover Studio και ετοιμάζουμε και ένα lyric video. Ακολουθείστε μας στο fb και στο youtube να τα ακούτε.

Τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στην playlist σου;
Fidlar, The Shrine, The Whores, Red Fang, Cancer Bats, Uncle Acid.

Αυτά είχα να ρωτήσω παιδιά, ευχαριστώ για το χρόνο σας. Σας εύχομαι καλή επιτυχία εν όψει της εμφάνισής σας. Η τελευταία κουβέντα προς τους αναγνώστες του Rockway.gr, δική σας.
Να ‘σαι καλά παιχταρά μου και καλά γραψίματα. Στους αναγνώστες να πούμε να τα σπάνε και να μη μασάνε.

321

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.