WORSHIPPER: “Shadow Hymns”

Η γενέτειρα τους Βοστώνη τους έχει σφιχταγκαλιάσει, αποδίδοντας τους μουσικά βραβεία και δείχνοντας έτσι πως έχουμε να κάνουμε με κάποιον ανατέλλοντα αστέρα.

Οι Worshipper επισκέπτονται το βασίλειο των ωτών μας για πρώτη φορά, αλλά με τρόπο εμφατικό και με την βοήθεια της Tee Pee Records (βλέπε Dead Meadow).

Η όλη ατμόσφαιρα μου θυμίζει τους άλλοτε κραταιούς ρετροροκάδες Witchcraft (κάτι ανάμεσα στον τρίτο και τέταρτο δίσκο τους), όμως οι Βοστωνέζοι φαίνεται να κοιτούν ιδιαίτερα στις πρώτες περιόδους των Scorpions και Judas Priest.

Η παραγωγή του Benny Grotto (Orange Goblin) είναι όπως πρέπει, οι συνθέσεις -αν και δεν είναι πρωτότυπες σε κοπή- έχουν κάτι το αυθεντικό, οι μουσικοί σολάρουν (χωρίς να κουράζουν) και συνεργάζονται ευφυώς, τα φωνητικά είναι εξαίσια και εγώ ένας ευτυχισμένος ακροατής, αφού συναντώ ένα album που θέλω να ακούσω σε επανάληψη.

Δείχνουν έτοιμοι για την κορυφή, όμως θα το επιβεβαιώσουμε αυτό στη δεύτερη τους προσπάθεια. Αν λοιπόν, ενδιαφέρεσαι για αυτήν την retro-occult hard ‘n’ heavy φάση, το “Shadow Hymns” είναι για σένα κάτι άχαστο.

Highlights: “High above the clouds”, “Step Behind”, “Ghosts and breaths”, “Black Corridor”

489

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.