VALIENT THORR: “Old Salt”

Βόρεια Καρολίνα 2016. Κάτι μουσάτοι τύποι που δισκογραφούν λυσσασμένο rawk ‘n’ roll, υπό το όνομα Valient Thorr κυκλοφορούν τον όγδοο κατά σειρά δίσκο τους.

Το πρώτο κομμάτι θα χαροποιήσει τους φίλους του κόμικ και της τηλεοπτικής σειράς Arrow, αφού ονομάζεται “Mirakuru” και δείχνει ακόμη μια φορά την αντισυμβατικότητα των συνθέσεων της μπάντας που ίσως, κουράσει τους ανυπόμονους. Δεν έχει την συνήθη συνοχή που έχουν μπάντες της υπόλοιπης φάσης (δε θεωρούνται οι ίδιοι μέλη της μάλλον) και αυτό μάλλον, τους κάνει λίγο πιο “απόμακρους”.

Το “Little Knife”, άξιο της Νότιας καταγωγής τους, έχει αρκετή γκρούβα, ενώ και το “Cut and Run” φέρει μια σφραγίδα παλαιάς κοπής ροκ, αλλά και Faith  No More/Jane’s Addiction προοδευτικότητας.

Αν και δεν με ενθουσίασε όσο ο προκάτοχος του “Our own masters” τρία χρόνια πριν, μου αρέσει προσωπικά η άνεση τους να μπλέκουν διαφορετικούς ήχους σε κάθε κομμάτι και να με κάνουν να τους βάζω την ταμπέλα “Melvins Philosophy”.

Το κομμάτι “Spellbroke” ξεχώρισε από την πρώτη ακρόαση, αλλά συνολικά το album με δίχασε. Άλλοτε ένιωσα την ευφυΐα τους, άλλοτε με κούραζαν σαν κουιντέτο πειραματικής jazz και δεν είμαι σίγουρος σε ποιους να το προτείνω. Σίγουρα θα αρέσει στους Korsikov!

490

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.