28- Epiphany

Πολλά mail κατέφτασαν στα αρχηγεία του rockway, σε ότι αφορά τα “καλύτερα της χρονιάς” και μπορώ να πω πως πέσαμε μέσα σε μερικά από τα προγνωστικά μας! Ίσως δεν περιμέναμε κάποια συγκροτήματα σε τόσο υψηλές θέσεις, αλλά εσείς στο κάτω κάτω το διαμορφώσατε, οπότε, να το χαίρεστε!

Rock-a Parmezana
σερβίρει ο
Στέφανος Στεφανόπουλος

The Ocean:
“Epiphany”

Βέβαια, εγώ θα την πω την άποψή μου (όχι που θα καθόμουν άπραγος) και θα εναποθέσω τα συμπεράσματά μου. Καταρχάς, τι είναι αυτό το κακό με τους έλληνες fans που ότι και να βγάλουν οι “μεγάλοι” το αποθεώνουν; Θεωρώ τρομερά άδικο νεότερες μπάντες να χάνονται στη λήθη μιας λίστας προκειμένου να ψηφιστεί το καινούριο Iron Maiden ξανά και ξανά! Οκ, επειδή το άκουσα αρκετά προσεκτικά, τελείως μάπα δεν το λες… Έχει τις στιγμές του βρε αδερφέ! Αλλά είναι τόσο κουραστικό και σε σημεία ανούσιο που είναι αδιανόητο να τερματίζει στη δεύτερη θέση! Και άντε, τιμής ένεκεν, να βρίσκεται μέσα στο top 20, αλλά όχι τόσο ψηλά! Το ίδιο ισχύει και για τον Ozzy, που όσο και εάν τον συμπαθώ τον παππού, δε μπορώ να καταλάβω πως κατάφερε και προσπέρασε τόσα άλλα album!

rocka28

Κατά τ’ άλλα αρκετές γνωστές φυσιογνωμίες παρέλασαν φέτος από την τελική λίστα! Καιρό είχα για παράδειγμα να αντικρύσω δίσκο των Blind Guardian στα “καλύτερα της χρονιάς”, και να που φιγουράρει στην πρώτη θέση των προτιμήσεών σας, ενώ παράλληλα απολαμβάνει τη δεύτερη θέση στις επιλογές των συντακτών! Εντάξει, οι Rotting Christ είναι από τα σχήματα που δεν απογοητεύουν και θεωρούσα δεδομένη την ύπαρξή τους στο top! Μετά βίας κατάφεραν πάντως οι Nightfall να “πατήσουν” εικοσάδα!

Και επειδή γνωρίζω πράγματα “εκ των έσω”, τα cd που ακολούθησαν τη λίστα των αναγνωστών ήταν αυτά των:

Angra (super το “Aqua”), Therion (μάπα λίγο το καρπούζι), Disturbed (μα είναι δυνατόν;), Gamma Ray (δε μου άρεσε καθόλου, πέρα από 1-2 συνθέσεις), Kings of Leon (μέτριο, ακόμα και για αυτούς), Arcade Fire (από τα πιο ελπιδοφόρα σχήματα), Rage (χωρίς εκπλήξεις, αλλά πάντα αγαπητοί), Deftones (εγκρίνω!), Fear Factory (μια από τα ίδια…) και Robert Plant (ο παλιός είναι πάντα “αλλιώς”).

Εγώ πάντως, στην ανάλογη λίστα που αφορούσε τους συντάκτες μόνο, δυσκολεύτηκα αρκετά φέτος, όχι τόσο για τις πρώτες θέσεις αλλά για το πόσα θα μπορέσω να χωρέσω μέσα σε ένα top 10. Δράττομαι της ευκαιρίας λοιπόν

rocka28

και δηλώνω ευθαρσώς πως για πολύ λίγο δε χώ­ρε­σαν στις ε­πι­λο­γές μου οι Pain of Salvation, Grand Magus, FirewindCrushing Sun και Randomwalk (ελ­λη­νι­κή μπάντα, την οποία είδα και live χτες και μου ε­πι­βε­βαί­ω­σαν on stage πως προ­ορί­ζο­νται για μεγάλα πράγ­μα­τα). Το top 10 που τελικά κατέθεσα όπως και όλων των υπολοίπων συντακτών θα το βρείτε εδώ.

Και επειδή το έκανα και παραπάνω, τα συγκροτήματα που έμειναν εκτός της συγκεντρωτικής εικοσάδας των συντακτών ήταν: Deftones, White Widdow, Atlantean Kodex, Crippled Black Phoenix, Iron Maiden, Kings of Leon, Agalloch, Mekong Delta, Lunatic Soul και Nightfall.

Άντε και του χρόνου! Μακάρι κάθε φορά να υπάρχουν τόσες πολλές καλές δουλειές να ασχολούμαστε!

Δημοσιεύθηκε στις 17/01/11

ΥΓ1 οι απανταχού βαμμένοι Maiden- άδες, μην πτοείστε… Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! Καμιά φορά όμως είναι καλό να δίνουμε ευκαιρίες και σε άλλες μπάντες του χώρου!

ΥΓ2 όσοι αγαπήσατε τους Mercyful Fate, και δε φοράτε παρωπίδες, ακούστε τους Ghost!

rocka28

Η παρούσα στήλη έχει ως στόχο την ψυχαγωγική ενημέρωση των αναγνωστών σε ότι αφορά τα κοινά, υπό ένα προσωπικό πρίσμα το οποίο δε συνάδει απαραίτητα με το σύνολο των συνεργατών του ROCKWAY.GR. Σε περίπτωση που κάποιος θίγεται από το εκάστοτε περιεχόμενο, παρακαλώ όπως προσπεράσει ή εκδηλώσει την ένστασή του με κόσμιο τρόπο μέσω του

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.