BARB WIRE DOLLS: “Desperate”

Λέγεται πως “γεννήθηκαν” στην Κρήτη και με βάση τώρα την Καλιφόρνια, οι Barb Wire Dolls φέρνουν στο προσκήνιο και πάλι την punk μουσική της περιόδου CBGB’S.

To “Desperate” είναι η τρίτη τους δουλειά και μάλιστα, κυκλοφορεί μέσω της Motorhead Music, αφού ικανοποίησαν με μια συναυλιακή τους εμφάνιση τoν αείμνηστο Lemmy Kilmister. Αυτό από μόνο του κάτι λέει για αρκετούς από μας.

Αφού έχουν στον ήχο τους όλο το καλιφορνέζικο punk rock κίνημα και με την Isis Queen να ακούγεται σαν την Debbie Harry έτοιμη για μανούρα, τώρα κοιτούν και στο πιο σύγχρονο punk rock και όχι μόνο, όπως οι Green Day (στην αρχική όμορφη περίοδο τους, βλ. Surreal).

Φαίνεται να μην είναι όσο θυμωμένοι ήταν στο “Slit In” και να βασίζονται ακόμη περισσότερο στη μελωδία, πράγμα που ίσως δικαιολογείται από την μετατροπή τους σε κουιντέτο (dos guitaras).

Οι στίχοι φαίνεται να είναι πιο προσωπικοί αυτή τη φορά και να μην έχουν να κάνουν μόνο με την έλλειψη δικαιοσύνης στον κόσμο.

Το “Desperate” είναι γεμάτο με όμορφα τραγούδια που θα σου φέρουν στο μυαλό πολλούς αγαπημένους, όπως Nirvana (“Desperate”), Skunk Anansie (“Drown”), Blondie (“Blind to your Misery”, τι όμορφο μπάσο), όμως όλα περασμένα από το ατίθασο δικό τους φίλτρο, που τόσο θα σε κάνουν να χοροπηδάς στο άκουσμα των τραγουδιών τους, κάνοντας την απέναντι κουτσομπόλα να αναρωτιέται τι κακό σε βρήκε.

Αυτή τη φορά, οι BWD πειραματίζονται σε πιο mainstream φόρμες, χωρίς να σε κάνουν να κουράζεσαι ή να δυσφορείς (αν και κάποιοι “άγριοι” τύποι ίσως να ξινίσουν) και σίγουρα σε ζωντανή τους μορφή θα σε κερδίσουν ακόμη περισσότερο. Αυτό είναι ιδίοις όμμασι εγγυημένο!

Τραγούδια σαν τα “Darby Crash”, “Heart Attack” θα χαροποιήσουν τους παλαιομοδίτες, οι οποίοι θα έχουν κομμάτια να τους βοηθήσουν να μπουν στο κανάλι να χωνέψουν και να αγαπήσουν ολάκερο το “Desperate”. Γιατί έχει όμορφες ιδέες, που δεν κοπιάρουν αδιστάκτως παλιά μεγαλεία και προσπαθούν να αφήσουν το δικό τους σημάδι σε μια μουσική που παλεύει να αλλάξει τον κόσμο.

Έχουν τα φόντα να κάνουν αυτό που επιθυμούν, το κάνουν με μεράκι και από προσωπική εμπειρία σας λέω πως δεν είναι και καβαλημένα άτομα. Όσοι γουστάρετε ένταση, punk και γυναικεία φωνητικά, θα κάνετε λάθος, αν το προσπεράσετε. Επειδή, ρε παιδιά, είναι πολύ καλύτερο από εκείνα που τριγυρνούν με εταιρικό σπρώξιμο και πλάτες!

Εγώ θα συρθώ στα συρματοπλέγματα τους και ας σκίσω το καθώς πρέπει παντελόνι μου. Το αξίζουν λίγο σκίσιμο! VIVA!

501

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.