ZODIAC: “Grain of Soul”

Οι γερμανοί Zodiac, έχουν καταφέρει μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να αναδειχτούν σε revival-heroes κι άπαξ και δεν τους γνωρίζεις, προφανώς είσαι όσο φασαίος όσο σου αξίζει.

Ακολουθώντας την ίδια retro συνταγή, με αναμμένο καντήλι στους Led Zeppelin, στους  Deep Purple, στους Bad Company και σε λογής ‘70s καλλιτέχνες, το σχήμα επιδίδεται σε εμπνευσμένο blues rock που δεν στοχεύει σε μια απλή αναπόληση ενός “παλαιού” καιρού, αλλά σε μια καθόλα ποιοτική κυκλοφορία που διαθέτει δική της προσωπικότητα και δεν στηρίζεται σε μουσικά αναμασήματα.

Στο “Grain of Soul” φλερτάρουν περισσότερο με το ύφος που είχαν στο “A Hiding Place”, παρά με εκείνον του “Sonic Child”, δίνοντας περισσότερο βάρος στη rock πλευρά τους, παρά στην blues, η οποία φυσικά όχι μόνο δεν εκλείπει, αλλά “ντύνει” υπογείως ολόκληρο το δίσκο, απλά αρέσκεται σε έναν λιγότερο πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εν ολίγοις, ο νέος δίσκος είναι λιγότερο μελαγχολικός (ή νοσταλγικός, αν προτιμάτε) και διαθέτει μια hard rock αύρα, διατηρώντας όμως το συνολικό ηχητικό πλέγμα που καθορίζει κάθε πόνημα των Zodiac, κάτι που σημαίνει καλοδουλεμένες συνθέσεις, κολλητικές μελωδίες και περίσσιο groove.

Θα ροκάρεις φουλ με τα “Animal”, “Faithless”, “Ain’t Coming Back” και “Like the Sun”, θα σκαλώσεις με τα “Follow You”, “Down” και “Sinner”, ενώ θα λικνιστείς με συνθέσεις όπως “Rebirth by Fire”, “Crow”, “Get Out” και “Grain of Soul”. Σε κάθε περίπτωση, θα περάσεις καλά κι αυτό είναι που μετράει.

Για του μύστες, το “Grain of Soul” είναι για τους Zodiac ό,τι το “Lights Out” για τους Graveyard. Φαινομενικά λιγότερο ψαγμένο από τον προκάτοχό του, αλλά εν τέλει πιο ολοκληρωμένο, παρά την αμεσότητά του.

530

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.