DEFILED: “In Crisis”

Είχα ένα φιλαράκι παλιά, καλή του ώρα και μια μέρα που είχαμε αράξει πριν πολλά χρονιά στο σπίτι του, μου έβαλε ν’ ακούσω ένα ιαπωνικό power metal συγκρότημα! Βασικά η όλη φάση ήταν για γέλια, διότι είχαμε θεωρήσει άγαρμπα βέβαια, κάπως αστείο ν’ ακούμε μια underground μπάντα από την Άπω Ανατολή!

Και για να γίνω πιο σαφής, ήταν σαν ν’ ακούγαμε τον γνωστό cartoon ήρωα Καμπαμαρού, να προσπαθεί να ακουστεί σκληρός και βαρύς την ώρα που εμείς είχαμε στο μυαλό μας, το σκηνικό που καταβροχθίζει τις μακαρονάδες!! Οπότε είχαμε μια δικαιολογία… μπείτε στη θέση μας..!

Στη περίπτωση μας τώρα οι Defiled, παίζουν death metal, είναι από την Ιαπωνία και θα μπορούσε άνετα να είναι η brutal μπάντα του DeMaio! Το μπάσο είναι τόσο μπροστά τουλάχιστον στα πρώτα κομμάτια, που σχεδόν θάβει τη κιθάρα σε ορισμένα σημεία, αλλά παρόλα αυτά είναι γρήγοροι, ρυθμικοί και δίνει ύφος η μεταλλικότητα του μπάσου, αν μη τι άλλο, είναι σήμα κατατεθέν! Και πάνω απ’ όλα τούτη τη φορά δεν μπορώ για κανένα λόγο να γελάσω, αντιθέτως μπορώ να χαμογελάσω ευχαρίστα, γιατί τούτοι οι σαμουράι απλά τα σπάνε και ξεβρακώνουν άνετα μπάντες μεγάλου βεληνεκούς!

Και τα δώδεκα κομμάτια του δίσκου, με εξαίρεση τα “From Alpha”, “To Omega”, τα οποία είναι intro και outro αντίστοιχα, είναι δυνατά και δεμένα, με επιρροές και από την άλλη πλευρά του ατλαντικού (μια λατρεία και θαυμασμό, από τους ιάπωνες σε κάθε τι με αμερικανικό στυλ που δε κατάλαβα ποτέ γιατί υπάρχει) και η φωνή του Kenji Sato πραγματικά σκοτώνει! Το “In crisis”, είναι η τρίτη δουλειά των Ιαπώνων και το προτείνω χαλαρά σε οποιονδήποτε με ακούσματα από Morbid Angel μέχρι και Mayhem και σε όποιον θεωρεί πως πλέον οι Cannibal Corpse είναι “λίγοι” στα δικά του αφτιά!

TRACKLIST:
From Alpha
Lethal Agitator
Retrogression
Unconscious Slavery
Paradoxical Chaos
In Crisis
Behind you Prey
Resentment without End
Intolerant
Maze of Nescience
Revelation of Doom
To Omega

462