ADX: “Non Serviam”

Το Σεπτέμβριο του 2015 ισοπέδωσαν το Κύτταρο παίζοντας ως headliners στο Metal Rites Festival και φέτος τον Ιούνιο έβγαλαν στην κυκλοφορία το “Non Serviam” ως το 10ο άλμπουμ της καριέρας τους.

Δεν χρειάζονται λόγια και συστάσεις για το ποιοι είναι οι ADX. Οι παππούδες από το Παρίσι απλά επιβεβαιώνουν με έναν ακόμα δίσκο το λόγο για τον οποίο είναι το καλύτερο oldschool thrash metal συγκρότημα της Γαλλίας.

Με ήχο μακράν ανώτερο από παλαιότερες δουλειές τους, αλλά με το feeling ακόμα ίδιο, οι Γάλλοι βαράνε στο ψαχνό. Δίσκος γρήγορος, σπιρτόζος και ταυτόχρονα γκρουβάτος. Κιθαριστικά έχουν αυτό το μοντέρνο, το ατσαλένιο, το επεξεργασμένο αλλά το κάνουν τόσο ωραία και βγαίνει τόσο φυσικά. Η riffολογία είναι τόσο πλούσια όσο και το διαχρονικό τους παίξιμο! Το μπάσο, σταθερό στην πορεία του, χωρίς φλυαρίες και το ολοκαύτωμα μας έρχεται από τα τύμπανα. Πραγματικά, ο γερόλυκος Didier “Dog” Bouchard, βάζει κάτω όλην την πιτσιρικαρία με την ταχύτητά του και το έξυπνο παίξιμο που βγάζει στα γκρουβάτα κομμάτια.

“La Mort en Face” και “La Complainte du Demeter” τα έπη σε αυτήν την κυκλοφορία, βέβαια προσωπικό μου αγαπημένο παραμένει το “Caligula” από τον δίσκο Execution του 1985.

533

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.