OF THE ARCHANGEL: “The Extraphysicallia”

Το ντεμπούτο των Βραζιλιάνων Of The Archangel κυκλοφορεί από την Ελληνική Sleazy Records. Το “The Extraphysicallia” είναι ένα dark metal album από το συγκρότημα που η παλαιότεροι οπαδοί του το θυμούνται ως Lethal Curse.

Ολόκληρη αυτή η πρώτη δουλειά τους είναι ένας καθαρά Moonspell ήχος από το “Memorial” και πίσω. Ακόμα και τα φωνητικά έχουν επηρεαστεί από τον αγαπητό Fernando Ribeiro. Βέβαια είναι αρκετά κατώτεροι των Moonspell. Μέσα όμως στο ντεμπούτο τους υπάρχουν μερικές ιδιαίτερα όμορφες στιγμές, που δεν ξεχωρίζουν ακριβώς, αλλά μας δείχνουν πώς τα που το πάνε οι Of The Archangel. Και εκεί που το πάνε, ναι μεν μας αρέσει αλλά θέλουν αρκετή δουλειά ακόμα.

Το “The Extraphysicallia” παίζει πολύ με διαθέσεις και συναισθήματα με βάση του έναν σκοτεινό μελωδισμό. Τα κομμάτια του δίσκου έχουν σχετικά μεγάλες δειάρκειες κυρίως στο λόγο ότι το υλικό τους ξεδιπλώνεται πολύ πολύ αργά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι μουσική τους είναι περίπλοκη. Ευχάριστη guest εμφάνιση είναι αυτή του Σάκη Τόλη (Rotting Christ) στο κομμάτι “Water Flows Through the Slimy Walls” το οποίο είναι από τα καλύτερα του δίσκου, αν όχι το καλύτερο. Επίσης στα κομμάτια “Sun Shaped Archaengel” και “With The Dragon’s Hand” δανείζει τη φωνή της η τραγουδίστρια των Scarlet Leaves, Claudia Fabiana.

Τέλος, το στίγμα του στο δίσκο αφήνει και ο Seth Siro Anton με το εκπληκτικότατο artwork. Λοιπόν σίγουρα όλα αυτά προκαλούν κάποιο ενδιαφέρον, δικαίως μάλιστα αφού οι Of The Archangel αξίζουν προσοχής με αυτό το πρώτο album τους, θα πρέπει όμως να περιμένουμε κι άλλα από αυτούς.

466