COUNTLESS SKIES: “New Dawn”

Brexit μπορεί, Deathxit πιο δύσκολα.

Έχοντας βαφτιστεί από το ομώνυμο τραγούδι των Be’ Lakor, το εξ Αγγλίας κουαρτέτο θέλει να εισχωρήσει στα μουσικά δρώμενα και δη, να βρει τη θέση του στη melodic death σκηνή.

Είναι ικανό το ντεμπούτο τους, “New Dawn”, να τους απογειώσει; Η απάντηση είναι θετική μεν, αλλά η πτήση θα είναι σχετικά χαμηλή, για αρχή τουλάχιστον. Πατώντας πάνω σε επιρροές συγκροτημάτων όπως Dark Tranquillity, φροντίζουν παράλληλα να μπολιάσουν τον ήχο τους με τη δική τους χροιά, η οποία όμως, εύλογα, βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Στην πλειοψηφία του, το album κινείται σε πεπατημένες, αλλά το αποτέλεσμα είναι αρκούντως καλό, ούτως ώστε να μην αφήνει περιθώρια για γκρίνιες, δίνοντας ευχάριστη μουσική βορά στους λάτρεις του είδους. Ο λόγος που είμαι συγκρατημένος όμως, είναι διότι υπάρχουν στιγμές που το “New Dawn” σε ενθουσιάζει, αλλά συνάμα βρίσκεις σημεία που σου λείπει το κάτι παραπάνω, αφήνοντας στο τέλος μια γλυκιά γεύση μεν, αλλά όταν επιστρέψεις, θα βάλεις συγκεκριμένα κομμάτια στο repeat.

Για ντεμπούτο πάντως, μια χαρά, αν και σίγουρα περιμένω παραπάνω από δαύτους στο μέλλον, μιας και κομμάτια όπως “Heroes”, “Solace”, “Wanderer” και “Return”, δείχνουν πως (παρα)έχουν δυνατότητες.

Αν γουστάρεις πάντως μπάντες τύπου Insomnium, θα περάσεις μια χαρά με τους Countless Skies.

514

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.