COMET CONTROL: “Center of the Maze”

Η αλήθεια είναι πως στην προκειμένη δε χρειάζεται να περιγράψω πολλά για την μπάντα, μιας και το εξώφυλλο προδίδει ευθύς εξ αρχής την ψυχεδελική φύση της.

Για την ιστορία, να πούμε πως οι Comet Control αναδύθηκαν από τις στάχτες των Quest for Fire, με τη μερική προσθήκη νέων μελών, με το ομώνυμο ντεμπούτο τους να βγαίνει το 2014. Η μπάντα επανέρχεται φέτος, με το δεύτερο πόνημά της κι η αλήθεια είναι πως παρότι έχουμε πήξει στο “παλιακό” rock και το revival παντός τύπου, η πρόταση των Comet Control, αν και διόλου πρωτότυπη, είναι πραγματικά καλή.

Το γενικό κλίμα παραπέμπει σε space rock, μιας και το “Center of the Maze” έχει αυτό ως βάση του, αλλά ψυχεδελίζει και Floyd-ίζει πολλαπλώς και μέσα από 8 συνθέσεις, συνολικής διάρκειας 44ων λεπτών, σου σκάει ένα πληκτράτο δείγμα, τίγκα distortion-ικό, παντελώς ταξιδιάρικο και καθόλα fuzzαριστό.

Οι Comet Control καταφέρνουν και συνδυάζουν τους Hawkwind με τους Kula Shaker κι είναι άξιο απορίας το πώς κατάφερα και κατέληξα στην παραπάνω πρόταση, αλλά αν ακούσεις προσεκτικά, είναι εύστοχο το συμπέρασμα. Διότι, όσο βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη, δε φορούν στολή αστροναύτη, αλλά καμπάνες (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων).

Αν και δε συμπαθώ γενικά τους χίπηδες, οι Comet Control με κέρδισαν και το “Center of the Maze” αποτελεί ένα εξαιρετικό μουσικό μανιτάρι για τα ανάλογα γούστα. Καταναλώστε άφοβα και με την κατάλληλη παρέα.

481

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.