RIVAL SONS: “Hollow Bones”

Ένα από τα ομορφότερα εξώφυλλα που έχουν αντικρίσει τα μάτια μου φέτος, τυλίγει έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς!

Εκατοντάδες μουσικοί τα τελευταία 15 χρόνια έχουν βαλθεί να μας βάλουν σε μια μηχανή χρόνου και να μας πάνε πίσω στις ένδοξες δεκαετίες του ‘60 και ‘70, οι Rival Sons είναι όμως, από εκείνους που το κάνουν πιο εντυπωσιακά από τους περισσότερους. Έχοντας ισορροπήσει μεταξύ της λεντζεπελινιάς των Wolfmother και της blues rock/soul-ιας των Black Keys, οι Καλιφορνέζοι Rival Sons με το πέμπτο τους album, έχουν βάλει τσιμέντο στα πόδια τους και κανείς δεν τους κουνάει από την υψηλή τους θέση χωρίς κομπρεσέρ.

Έχοντας αρχίσει την ραγδαία τους άνοδο από το “Head Down” (2012) και με τον Dave Cobb (Chris Cornell, Shooter Jennings κ.α.) και πάλι στην παραγωγή, προσφέρουν ένα ακόμη μουσικό διαμάντι στον ακροατή.

Από το πρώτο μέρος του ομώνυμου “Hollow Bones pt.1” ακούγονται τα όμορφα ρυθμικά τύμπανα του Mike Miley και η εξαίσια φωνή τoυ Jamey Buchanan (και όχι του Mitch από το Baywatch) σε βάζει σε ρότα θαλάσσια με πυξίδα τα ηλεκτρικά blues.

To “Tied Up” σου προσφέρει αυτό που πιθανόν να μην πήρες από τον πιο πρόσφατο Black Keys δίσκο (ίσως το μόνο αρνητικό να είναι πως θυμίζει τους προαναφερθέντες αρκετά), σε ένα από τα πιασάρικα κομμάτια του “Hollow Bones”, ενώ το καταπληκτικό “Baby Boy” είναι εκείνο που συνδυάζει περίφημα και τα πιο σύγχρονα alternative στοιχεία και φέρνει στα αυτιά σου ένα ακόμη radio friendly τραγούδι.

Ισχυρά highlights θα θεωρηθούν και τα “Fade out” (μια soul rock μπαλάντα), αλλά και το “Black Coffee”, μια blues ελεγεία που θα μπορούσε να παίξει άνετα ανάμεσα σε τραγούδια διάσημων αφροαμερικάνων βιρτουόζων.

37 λεπτά αγνού rock που μπορεί να ακούσει σε επαναλήψεις κάποιος φίλος των Led Zeppelin στο ίδιο δωμάτιο με κάποιον φίλο των White Stripes, που ως τότε μισούνταν ανεπανόρθωτα. Στο τελευταίο “All That I Want” ίσως και να αγκαλιαστούν και να τραγουδήσουν στις αγαπημένες τους, τους στίχους.

Το album έχει μπει ψηλά σε αρκετά charts και σίγουρα θα ανέβει ψηλά και στην ψυχή σας!

Ο λαός απαιτεί Rival Sons στην εξοχή!

876

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.