HELLYEAH: “Unden!able”

Δεν θα ξανακούσεις Pantera, οπότε αν είσαι ανοικτός ως προς το alternative metal τύπου White Zombie, τότε η μπάντα του τυμπανιστή των πρώτων, Vinnie Paul, Hellyeah δε θα σε αφήσουν αδιάφορο.

Δυο χρόνια μετά το “Blood for Blood” επιστρέφουν ακόμα πιο θυμωμένοι, με τον τραγουδιστή Chad Gray (Mudvayne) σε μεγάλα κέφια.

Το εκπληκτικό του flow στο έξτρα γκρουβάτο “Scratch a Lie” θυμίζει παλιές καλές εποχές του στους Mudvayne, αλλά και τους χειμαρρώδεις Coal Chamber.

Όπως είναι λογικό, η ποιότητα της παραγωγής είναι αδιαμφισβήτητη, ακριβώς όπως δηλώνει ο τίτλος του album. Και ακόμα κι αν η μόδα του ήχου έχει φύγει εδώ και χρόνια, μπάντες σαν τους Hellyeah με τις όμορφες συνθέσεις τους, τον κρατούν ζωντανό στις μεταλλικές συνειδήσεις.

Ο δίσκος έχει πολλές καλές στιγμές, όπως το ομώνυμο “Be Unden!able”, το “Leap of Faith”, την εξαιρετική διασκευή του “I don’t care anymore” του Phil Collins (που περιέχει και κιθαριές του αείμνηστου Dimebag Darrell) και το single “Startariot”, διαχρονικής στιχουργικής αξίας (είμαι θιασώτης σκληρών κινημάτων τύπου #παραιτηθείτε), και είναι κάτι που θα θέλει να προσθέσει κάποιος φίλος της αμερικανιάς στη συλλογή του. Ένα ακόμα thumbs up απο εμένα στους Hellyeah!

509

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.