CRIMSON FIRE: “Fireborn”

Ελλάς, το μεγαλείο σου!

Και το λέω χωρίς υπερβολές για το νέο δημιούργημα των δικών μας παιδιών, Crimson Fire που ακούει στο όνομα “Fireborn”.

Χωρίς καν να μπω σε διαδικασία επανακρόασης, αλλά με την πρώτη κιόλας αυτιά, κατανόησα ακριβώς τον απόλυτα ταυτισμένο τίτλο του δίσκου με το περιεχόμενό του.

Ατσάλι πυρογέννητο θα τον χαρακτήριζα για το αμερικανομέταλ που βγαίνει κι από τα 11 (συν το intro) κομμάτια του δίσκου. Πολύ ουσιώδεις συνθέσεις, καθόλου ρηχές και με αστείρευτη έμπνευση που πηγάζει από την πηγή της αμερικάνικης metal σχολής των 80s.

Σολίδια κι ασταμάτητα riff πάνε κι έρχονται από τα αεικίνητα δάχτυλα του St. Turin και σε συνδυασμό με τα χέρια-σφυριά του drummer τους Κώστα βγαίνει ένα Riot-ικό κράμα μετάλλου με πύρινη πυγμή κι ορμή. Το αδάμαστο μπάσο του Nemo στέκεται αγέρωχα πίσω από τα κιθαριστικά πατήματα ενώ το κερασάκι στην τούρτα έρχεται να το συμπληρώσει ο Γιάννης με αυτήν την αδαμάντινη φωνή που ανεβάζει επίπεδα επάνω όλο το σύνολο του συγκροτήματος.

Δεν χρειάζεται να αναφέρω κάποιο συγκεκριμένο σημείο του δίσκου ή κάποιο τραγούδι διότι η συγκεκριμένη κυκλοφορία χρήζει απαραίτητης ακρόασης. Κάθε ένα κομμάτι του δίσκου παίρνει 10 με τόνο!

527

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.