CANDLEMASS: “Death Thy Lover” EP

Οι Candlemass επανέρχονται μετά από τέσσερα χρόνια με ένα νέο EP, με την ίδια σύνθεση γύρω από τον μεγάλο Leif Edling, εκτός του Mats Leven στα φωνητικά, συνειρμώντας ότι μάλλον θα είναι και ο τραγουδιστής, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, της επόμενης full length δουλειάς των σπουδαίων σουηδών πιονιέρων του doom metal.

Τέσσερα απολαυστικά τραγούδια στο χώρο του μελωδικού doom, επικά, με λίγα σημεία αυξημένων ταχυτήτων (όταν το κάνουν αυτό, πόσο γαμούν ε;) στο φερώνυμο track, καλή παραγωγή και εξαιρετικές εκτελέσεις από τον θεόθεο Lars Johansson και τον Bjorkman στις κιθάρες, o leader με τον Lindh πίσω από το drum kit κρατάει τα μπόσικα και ο Leven στα γνωστά του επίπεδα, βαθύς, εκφραστικός, άριστος όπως πάντα.

Εξαιρετικά κομμάτια όλα τους. Εκτός του “Death Thy Lover” που προανέφερα, τα υπόλοιπα (“Sleeping Giant”, “Sinister ‘n’ Sweet” και “The Goose”) είναι ο ορισμός του Candlemass metal. Βαριά, σερνάμενα, με funeral συνθετική αισθητική, εκπληρώνοντας τα standards που οι ίδιοι έχουν ορίσει.

Σαν πρόγευση θα έλεγα ότι εγείρει μεγάλες προσδοκίες και αν κρατηθεί το ίδιο επίπεδο συνθετικά καλά θα κάνετε να προετοιμάζεστε για κάτι τερατώδες στο χώρο. Δεν θα με εκπλήξει καθόλου. Αναμένω εναγωνίως και με τη γλώσσα έξω σαν την πατσαβούρα – τετράποδο της απέναντι τσουλίτσας όταν του πετάει στον αέρα το μπριζολάκι.

601

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.