KALPA: “Dissociation”

Οι Kalpa ήταν ένα ορχηστρικό post-metal, post-core σχήμα που έχοντας μια άμεση σχέση με μπάντες σαν τους Pelican και τους We.Own.The.Sky αποφάσισαν κάτι να αλλάξουν.

Έτσι, αφού κυκλοφόρησαν το συμπαθέστατο “Sequences” το 2015, έβαλαν στο κόλπο και τα φωνητικά, σπάζοντας τη shoegaze σιωπή τους και τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το hardcore στοιχείο της μουσικής τους.

Η παραγωγή είναι πολύ καλή και αποδεικνύει πως μπορείς πλέον να κάνεις τα πράγματα μόνος σου, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και τα 23 λεπτά του “Dissociation” σε κρατάνε ξύπνιο.

Αυτό το κενό που ίσως να ένιωθες πριν στη μουσική τους, καλύπτεται πλήρως με τα σκληρά ποστμεταλλικά φωνητικά, που ταιριάζουν απόλυτα με τη μουσική, ακόμα και όταν (ειδικά τότε μάλλον) δημιουργούν μια αντίθεση.

Οι Kalpa παίρνουν φόρα και μπαίνουν ξανά δυνατά στο παιχνίδι, με έναν ήχο που μπορεί να προσελκύσει πολλών καρυδιών καρύδια, και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις ό,τι έχεις στο Bandcamp (link) για να το αποκτήσεις ή να πας στην εμφάνιση τους στο Fuck Summer Fest την Παρασκευή 10 Ιουνίου (δελτίο τύπου)!

451

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.