THECLOSEDCIRCLE: “Love, Shine & Die”

Είσαι καψουροπαίδι και άκουγες παλιά HIM, αλλά δε σου πάει η καρδιά να το γυρίσεις σε μπουζουκοφλωριές;

Οι TheClosedCircle (μια λέξη, όπως το “μάνμου”, το “αχνε”, το “ολαπόπα” και το “ωνασουγ@μήσω”) ίσως σε βοηθήσουν, έστω και πρόσκαιρα.

Alternative στα όρια του pop, με όμορφες κιθάρες, αλλά σχετικά μέτριες ερμηνείες σε ένα μουσικό κράμα που συνδυάζει τους Live με τους The Rasmus, απλά στο πιο φινλανδικό.

Εύπεπτα τραγούδια, ευχάριστα στο σύνολό τους, γλυκουμπινίστικα επί το πλείστον, με προδιάθεση για να παίξουν στα ερτζιανά, αλλά εντάξει, στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν πρόκειται να σκάσει ούτε νότα από δαύτους στα ραδιόφωνα.

Οι συνθέσεις είναι αρκετά ωραίες, αλλά ενίοτε τα φωνητικά κινούνται σε κατώτερα πλαίσια του επιθυμητού, αδικώντας στιγμές και καλοστεκούμενα riff.

Σε γενικές γραμμές, το “Love, Shine & Die” είναι μια καλή λύση για τους εμπορικο-καψούρηδες, που ακόμη σιγοτραγουδούν το “Funeral of Hearts” και το “How You Remind Me”. Είναι αυτό που λέμε “καλούλι μωέ”, αλλά ως εκεί.

413

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.