EARTHLESS/ HARSH TOKE: “Split EP”

Τι μπορεί να συμβεί όταν δυο μεγαθήρια του ψυχεδελικού ήχου αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κάνουν ένα split EP;

Όσοι παρακολούθησαν το live των  Earthless στο An Club νομίζω ότι ξέρουν πολύ καλά την απάντηση…

Τίποτε λιγότερο από 20.000 βολτ ρεύματος έτοιμο να διαπεράσει τους ακροατές και να τους “γλεντήσει” με ψυχεδελικό rock ‘n’ roll που ρέει σαν  λιωμένο μάγμα, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά του!

Η ψυχεδελική  εμπειρία του LP ξεκινάει με το “Acid Crusher” από τους Earthless. Κάπου εκεί είναι που το αγαπησιάρικο bluesy κιθαριστικό παίξιμο του Isaiah Mitchell ξεκινάει να ρέει άφθονο χτίζοντας σιγά σιγά το κομμάτι. Η γκρούβα ρέει άφθονη και το βασικό riff σε αιχμαλωτίζει από την πρώτη στιγμή χωρίς ωστόσο η επαναληψιμότητά του να σε κουράζει.

Πρόκειται για μία ωδή στην ψυχεδέλεια που μπορεί να σε ταξιδεύει με τις ώρες άπαξ και πατήσεις το μαγικό κουμπί του repeat. Και κάπου εκεί, πάνω που συνειδητοποιείς ότι έχει τελειώσει το κομμάτι έρχεται το “Mount Swan” των Harsh Toke να καλύψει το συναισθηματικό κενό που σου έχει αφήσει το “Acid Crusher”. Πρόκειται για κομμάτι με σαφώς περισσότερη ενέργεια, με ρυθμικό παίξιμο που παραπέμπει σε doom ήχο. Ωστόσο τα φωνητικά στην εισαγωγή και τα κιθαριστικά lead παιξίματα  συνθέτουν μία πιο ’70s acid rock αισθητική.

Οι απόκοσμοι ήχοι που βγαίνουν από την κιθάρα σε συνδυασμό με τα ρυθμικά μέρη συνθέτουν μία σκοτεινή-ψυχεδελική ατμόσφαιρα που  αυτομάτως σε φέρνει σε μία μάλλον περίεργη και ύποπτη κατάσταση (enough said).

Προσωπικά με κέρδισαν περισσότερο οι Earthless (βέβαια δεν μπορώ να είμαι και ο πιο αντικειμενικός άνθρωπος μιας και οι  κύριοι αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες μου μουσικές αδυναμίες) χωρίς ωστόσο να υποβιβάζω το κομμάτι των Harsh Toke. Ίσως βέβαια να φταίει και το γεγονός ότι οι Earthless έβαλαν υπερβολικά ψηλά τον πήχη από την πρώτη στιγμή.

Όπως και να έχει πρόκειται για μία κυκλοφορία που δεν πρέπει να αφήσει κανέναν απαθή.

https://www.facebook.com/earthlessrips
https://www.facebook.com/theHARSHTOKEgoons

446