VANDALLUS: “On the High Side”

Χαλαρά, όμορφα κι ωραία…!!!

Αυτό είναι το απολαυστικό Hard Rock που μας προσφέρουν απλόχερα οι Vandallus, μια νεοσύστατη μπάντα από το Cleveland του Ohio, που μετράει τρία μέλη εκ των οποίων οι δύο είναι μέλη των εξαιρετικών Midnight.

Το project των Vandallus και οι ιδέες τους είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες των Midnight καθώς ξετυλίγουν ένα πιο Hard Rock κουβάρι στο οποίο βρίσκουμε επιρροές από  πρώιμα Dokken, παλιά Scorpions ακόμα και ύφος από τους καναδούς Triumph.

Το “On the High Side” είναι ανάλαφρο, μελωδικό, εύηχο, διασκεδαστικό, εύπεπτο σαν δίσκος και με πολύ ωραίες ιδέες στις συνθέσεις και στις μελωδίες. Είναι ένας καθαρογραμμένος δίσκος με αρκετά γκρουβάτα σημεία (“Break the Storm”, “Who’s Chasing Me”, “Get Out”, “On Top of the World”) αλλά και με δυνατά κομμάτια που σου βγάζουν ενέργεια (“A Fool you’re Right”, “On the High Side”, “Back to the Grind”). Το μόνο σημείο που ξεχωρίζει στο δίσκο για την συναισθηματικότητά του, την slow αισθητική και την Blues διάθεσή του είναι στον αριθμό 5, ονόματι “Running Lost”.

Υπέροχη δουλειά και καθόλου συνηθισμένη για μέλη των Midnight που εμένα προσωπικά με κέρδισε!

532

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.