BLIZARO: “Cornucopia Della Morte”

Είναι κάποια άτομα που δεν είναι απλά μουσικοί ή οπαδοί αλλά είναι πραγματικά αφοσιωμένοι στη σκηνή τους.

Ένα τέτοιο άτομο είναι ο John Gallo, ο ιθύνων νους πίσω από τους Blizaro, οποίος πέρα από τη συμμετοχή του σε μπόλικα project είναι και ο δημιουργός και αρχισυντάκτης ενός από τα παλιότερα doom webzine, του Born Too Late και διοργανωτής του ομώνυμου θρυλικού doom φεστιβάλ στη Νέα Υόρκη.

Οι Blizaro, όπως πολύ σωστά μαντέψατε, είναι doom, σε αντίθεση όμως με τις άλλες μπάντες του Gallo, φλερτάρουν πολύ με πιο prog καταστάσεις, μην πάει όμως το μυαλό σας σε occult rock και λοιπά ρετρό. Εδώ έχουμε αγνό παλιό doom/heavy στο στυλ των Trouble και St. Vitus το οποίο μοιράζεται ισομερώς τη σκηνή με το prog rock των Goblin όπως το γνωρίσαμε μέσα από τα soundtrack των ταινιών του Dario Argento και λοιπών giallo.

Πραγματικά δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να πεις για το “Cornucopia Della Morte”, είναι άλμπουμ που φοράει φανερά τις επιρροές του και απευθύνεται σε περιορισμένο κοινό. Το όλο σκηνικό είναι καλοστημένο και ότι χάνει σε γυαλάδα και τεχνική κερδίζει σε ατμόσφαιρα, και σίγουρα θα ικανοποιήσει πλήρως όσους γουστάρουν το doom τους πιο κινηματογραφικό και συμπαθούν συγκροτήματα όπως οι Acid Witch και Paul Chain.

Από κει και πέρα μάλλον θα περάσει απαρατήρητο από μεγάλο κομμάτι της metal κοινότητας, κάτι το οποίο οι Blizaro γνωρίζουν και χεστήκανε, είπαμε, το άλμπουμ στοχεύει σε συγκεκριμένο κοινό οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε.

562

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.