WAλVES: “Waλves” EP

Το κουαρτέτο των Αθηναίων, που είναι πρώην και νυν μέλη άλλων hardcore/punk συγκροτημάτων, έχουν κυκλοφορήσει από τα τέλη του προηγούμενου μήνα το παρόν EP.

Έξι κομμάτια πολύ καλά δουλεμένα, από όλες σχεδόν τις απόψεις και σίγουρα πιο μελωδικά από οποιαδήποτε άλλη μπάντα συμμετέχουν ή συμμετείχαν τα μέλη του group.

Η βάση του ήχου τους είναι κυρίως το post hardcore χωρίς, βέβαια, να μην είναι εμφανείς οι όποιες άλλες εναλλακτικότερες επιρροές τους, όπως φερειπείν ο χορευτικός ρυθμός στο φιλικό προς Βloc Party, πλην όμως μινόρε, “Absent”. Αυτό με τη σειρά του ακολουθείται από το πιο αναγνωρίσιμο κομμάτι της μπάντας και τα καλύτερα κρυμμένα διαμαντάκια της περσινής χρονιάς, όπου ο frontman, Γιώργος Σπανός, επαναλαμβάνει με το μελωδικότατο πρίμο του τον υπερκολλητικό στίχο “Can you provoke something, by doing nothing”.

Εκ του αποτελέσματος μέσα στον πειραματισμό του, το EP ακούγεται να προσεγγίζει μπάντες όπως οι Glassjaw, οι At-The Drive Ιn και , κατ’ επέκταση, οι Mars Volta  κι αναπληρώνει τα επώδυνα κενά που αφήσανε εγχώριες μπάντες, όπως οι Fingerscrossed και οι Satelights. Η παραγωγή είναι κρυστάλλινη και έξυπνα στημένη, καθώς έχει αποφύγει βαριές παραμορφώσεις και βαρυφορτωμένα κανάλια, με μόνη ένσταση ότι ίσως θα έπρεπε στη μίξη να είναι λίγο πιο πάνω η, κατά τα άλλα, δυνατή και πεντακάθαρη, φωνή του Σπανού.

Ίσως μια από τις κορυφαίες ελληνικές κυκλοφορίες για φέτος.

418