GEHENNAH: “Too Loud To Live, Too Drunk To Die”

Άντε ρε παιδιά, επιτέλους, εδώ έχουν κάνει reunion ένα κοπάδι μπάντες που και στην πρώτη τους ενσάρκωση δεν έλεγαν κάτι ιδιαίτερο, καιρός ήτανε να επιστρέψουν στην ενεργό δράση και κάποιοι που όντως μας έλειψαν.

Οι αδιαμφισβήτητοι kings of the sidewalk, το γκρουπ με το καλύτερο εξώφυλλο θρας δίσκου των 90s (αθάνατο “Hardrocker”) και εμπνευστές της cult σειράς Headbangers Against Disco μας κερνάνε το “Too Loud to live, too Drunk to Die” 19 χρόνια μετά το τελευταίο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους και είναι λες και βγήκανε από χρονοκάψουλα.

Οι κιθάρες του Rob Stringburner (άλλως Rob Coffinshaker, ναι, ο γνωστός) παντρεύουν τους Motorhead με το γερμανικό θρας και το ωμό πάνκικο rock n’ roll, ο Mr. Violence φτύνει σπαρταριστά γραφικούς στίχους που μετά από 3-4 ποτά μετατρέπονται σε υψηλή ποίηση (“I was up all night I had to write a brand new song/ With lyrics about Satan and not more than 3 minutes long…”) και τα τραγούδια καλπάζουν και μας θυμίζουν άλλες εποχές, τότε που οι Sodom τραγουδούσαν για πολυτοξιμανιακούς, οι Impaled Nazarene για μηχανικά πέη και οι Tankard ζύγιζαν το μισό από ότι τώρα.

Πρωτοτυπία δεν υπάρχει πουθενά, όποιος θέλει κάτι ψαγμένο και βιρτουόζικο να κοιτάξει αλλού, οι ίδιοι οι Σουηδοί βρωμιάρηδες λένε “We’re unholy, unpleasant, unclassy and drunks/ Unsober, unfriendly, untalented punks” κι όποιος τους ξέρει αυτό ακριβώς περιμένει, στεγνό και ευθύ και καμιά φορά λίγο κουλό street metal που δεν παίρνει πάντα τον εαυτό του στα σοβαρά. Σίγουρα όχι για όλους, αλλά οι καμένοι decibel rebels εκεί έξω μπορείτε να ξεκινήσετε να παρτάρετε, οι μπαμπάδες σας γύρισαν σπίτι.   

478

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.