UNIVERSAL MIND PROJECT: “The Jaguar Priest”

Οι Universal Mind Project είναι το πνευματικό παιδί του Michael Alexander και το “The Jaguar Priest” το πρωτόλειο album της μπάντας και όχι, δεν είναι όσο κακό όσο νομίζεις, βλέποντας το εξώφυλλο.

Ενώ περιμένεις, ελέω artwork, μια προβλέψιμα βαρετή power δουλειά, έρχεσαι αντιμέτωπος με μια τίμια melodic/ prog δουλειά, η οποία φέρει γυναικεία φωνητικά, σε συνδυασμό με καθαρά αντρικά, αλλά και growls.

Καταρχάς, η φωνή της Elina Laivera ταιριάζει απόλυτα στο ηχητικό περιεχόμενο και ντύνει τις συνθέσεις χωρίς να πατάει σε female-fronted συνταγές. Από εκεί και πέρα, ο Henrik Bath (Darkwater, Waken Eyes), συντροφεύει όμορφα με τις ερμηνείες του, ενώ ο Michael Alexander, όταν δεν παιδεύει την εξάχορδη, αναλαμβάνει τα brutal, αν και η αλήθεια είναι πως σε σημεία είναι όντως αχρείαστα. Το σχήμα συμπληρώνει ο Alex Landenburg (Luca Turilli’s Rhapsody, 21 Octayne), πίσω από τα drums.

Κι ενώ το “The Jaguar Priest” διαθέτει ήδη αρκετά ατού, περιλαμβάνει αρκετούς guest, οι οποίοι αυξάνουν το ενδιαφέρον. Επί γραμματικά συναντώνται οι Nils K Rue (Pagan’s Mind), Mark Jansen (Epica, Mayan), Charlie Dominici (ex Dream Theater), Diego Valdez (Helker), Alessandro Bissa (Vision Divine), Mike LePond (Symphony X), Emanuele Casali (DGM), Johan Reinholz (Andromeda).

Βάζοντας κάτω τα ονόματα, θαρρώ πως είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κάποιος πως οι Universal Mind Project μπορεί να μην είναι πρωτότυποι, αλλά διαθέτουν αρκετή μουσική στόφα ώστε να παράγουν ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα. Και για ντεμπούτο, το “The Jaguar Priest” είναι πραγματικά πολύ καλό.

515

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.