SOURVEIN: “Aquatic Occult”

Οι Αμερικάνοι Sourvein ήταν από παλιά αυτό που λέμε μπάντα “φυτώριο”.

Αν κι από τις παλιότερες μπάντες στον χώρο του doom/sludge, πάντα ήταν περιμετρικά της κορυφής χωρίς ποτέ να την κατακτάνε ενώ μέλη τους πηγαινοερχόντουσαν σε πιο επιτυχημένα συγκροτήματα όπως Buzzov*en, Electric Wizard, Bongzilla κλπ και οι ίδιοι μετά από μια καλή αρχή απλά άλλαζαν συνέχεια εταιρεία και έτρεχαν να προλάβουν.

Στο “Aquatic Occult” έχει μείνει μόνο ένα παλιό μέλος, ο τραγουδιστής T-Roy, και η όλη φάση βρωμάει διακριτικά απελπισία. Λίγο το πρόχειρο εξώφυλλο (προφανώς ο προϋπολογισμός που τους έδωσε η Metal Blade δεν ήταν και πολύ σπουδαίος), λίγο η μεταβολή θεματολογίας από κλασσικό πρεζο-sludge σε πιο μοδάτες υδρόβιες καταστάσεις, λίγο η έλλειψη συνοχής, το “Aquatic Occult” κάπου φαίνεται να χάνει.

Ενώ ξεκινάει μια χαρά με το “Avian Dawn” που θυμίζει μια αμερικάνικη εκδοχή των Electric Wizard, κάπου τα επόμενα κομμάτια μια θυμίζουν Melvins, μια Crowbar, μια γυρνάνε στο πιο γνώριμο νότιο sludge, παίζουν και κάτι πιο χαλαρά διαλείμματα, και όλα αυτά όχι σαν μια μπάντα που με ωραίο τρόπο αναμειγνύει επιρροές αλλά σαν μπάντα με κρίση ταυτότητας. Το αποτέλεσμα είναι ένας δίσκος που ακούγεται σαν συλλογή από b-sides, κάποια από τα οποία είναι όντως ωραία κομμάτια τα περισσότερα όμως υπάρχει λόγος που κατέληξαν συνοδευτικά.

Κρίμα, γιατί στις αρχές της χιλιετίας με το ομώνυμο άλμπουμ τους αλλά και το “Will to Mangle” έβαλαν και αυτοί το λιθαράκι τους να γίνει το sludge τόσο δημοφιλές είδος, ελπίζω σε ανάκαμψη γιατί σίγουρα μπορούν και καλύτερα. 

509

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.