WOLF DOWN: “Incite & Conspire”

Οι Γερμανοί Wolf Down (ή WolfXDown) είναι ίσως το όνομα που ακούγεται πιο συχνά όταν μιλάς για ανερχόμενα αστέρια στο σύγχρονο hardcore κι αυτό είναι το 2ο άλμπουμ τους και 2η κυκλοφορία (μετά το Liberation EP) με τον νέο τραγουδιστή Dave, που αντικατέστησε την προκάτοχο του, Larissa, το 2014.

Η αλήθεια είναι πως το να ακολουθήσεις το καταπληκτικό “Stray from the Path” του 2013 δεν είναι ότι πιο εύκολο, αλλά από ότι φαίνεται τα παιδιά ξέρουν τι κάνουν. Το “Incite & Conspire” είναι από τους δίσκους που κρίνονται με ασφάλεια από το εξώφυλλο, και όσο στόκος και να είσαι το εισαγωγικό sample από τον ύμνο του Ισπανικού Εμφυλίου “A Las Barricadas” σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα. 100% πολιτικοποιημένο, οργισμένο, μεταλλικό hardcore φτιαγμένο για pit και οδοφράγματα, μπορεί όχι τόσο πρωτότυπο και με περισσότερη beatdown διάθεση από παλιότερες δουλειές τους αλλά σίγουρα ποιοτικό και καλοδουλεμένο.

Ίσως να μην ικανοποιήσει πλήρως όσους περίμεναν μια πιστή συνέχεια της προηγούμενης περιόδου τους, αλλά παραμένει ένας από τους αξιολογότερους δίσκους του ιδιώματος που θα ακούσετε αυτή την περίοδο και για πολλούς ιδανικό soundtrack για τους καιρούς που διανύουμε. “No justice, no peace” άλλωστε ήταν και παραμένει το μήνυμα, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν.

399

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.